Thursday, May 3, 2012

Pesbuk facebook

Assalamualaikum

mama ku yg gejes.. aww 



si mama : kamu 24jam asyik online je, ate bagi la mama online pulak! 


see, mama pon dah pandai sekarang ni nak online sekarang ni, main pesbuk. kalau tak dulu asyik pandang rendah ke kat aku. tiap hari bebel kat aku tapi sekarang ni bila dah buat pesbuk kalau sehari tak online asyik nak marah marah je. sobsob 

ratu syuhada bersama mamanya ratu salima . ewah



si mama : daripada kamu bukak pesbuk tu lebih baik kamu tolong mama masak kat dapur ni haa, lagi banyak paedahnya, kamu yang pandai masak nanti!


dulu, sebelum mama ada akuan pesbuk, selain memasak dan buat kuih, tivi saje lah yang menjadi peneman dihati mama dikala sunyi dan sepi. tapi hari ni lepas mengenali pesbuk, selain memasak dan tengok tivi, pesbuk menjadi pilihan utama mama. 


lebih lebih lagi bila dapat tau cik nab belakang rumah ada pesbuk, mama pon nak jugak, memang tak nak kalah oii. (n_n)'' ye lah kan, sekarang ni zaman moden, sape yang tak tau IT ni memang rugi lah. mama salu pesan kat kami :
  • jangan online sampai tak solat
  • jangan online sampai tak tidur
  • jangan online sampai tak study
  • jangan online buat benda yang bukan bukan

sesungguhnya online tu banyak melalaikan manusia. banyak keburukan melainkan pandai mengguna kan nya. batul tu cakap mama. point point kat atas tu semua kena kat batang hidung aku sendiri.


camera tak clear :(



17 comments :

Miss Amateur Cook said...

awww sweetnye gambar syu ngn mama syu. :)

indeed! memang internet sungguh melalaikan! no doubt bout it!

Syuhada Nasya said...

hehh. tenkiyu awak :)

zulhilmi tempoyak said...

pergh... akaun fb mama ape dia..?? ;p

eyDANIck said...

comey jew nmpk,, :)

Syuhada Nasya said...

tempoyak : salima nasya hehe

Syuhada Nasya said...

tengs eyda :)

Rafflesia™ said...

ingatkan tadi gmbar syu 1st-1st tadi. rupanya mama. patot la same.. -.- baru nak tegur nape pic profile xsame ngn pic entri..hihi

amboi mak cik, dah ade pesbuk.kelassss gitu.. hihihi

Syuhada Nasya said...

raff : haha pipi je sama kan .. <3

Rara Nasiha said...

habislah kalau mama I ada fesbuk. stalker kegiatan anak dia pulak kang. hihi

Iena Eliena said...

mak cik iena pon dh pandai on9 fb skrg(^_~)

J.Syazwana said...

mak kite ade pesbuk tapi x aktif. hehehe

AdilaAzmir™ said...

i tak nak mak i ada fesbuk sbb nnt dia tak ingat nak masakkan i sedap sedap lg. hahhaa

fieyona raias said...

mak zaman sekarang :) (cakap untuk diri sendiri jugak..)
anyway dah lama follow blog nih
hit la balik :)
infieyonashoe.blogspot.com

Si Matatajam said...

Mak ngan anak sama cantik la.... Follow back ye

Nadhira Izzati said...

muka sama dengan mak... dua2 lawa :) btw, done follow sini :)

Schajar McFlurry said...

betul pesan mak tu... selalu ingatkan diri sendiri.. tapi asek on9 je selalu jugak.. huhu

jia creatifelt said...

betul3...