Tuesday, January 31, 2012

Segmen : jom berkenalan dengan sahabat blogger.

hye hye hye ...
rase nak tido tadi tapi bila belek belek dashboard td terjumpa lah kontest, 
apa lagi join je la ka huahuahua..


Memperkenal kan diri saya ? uru urmm malu la awakk.. hik hi, hik.
oke oke, nama saya syuhada nasya , umur saya 20 tahun (21,3 ni baru masuk la so aku 19 lagi haha) , saya tinggal di ipoh perak malaysia, seorang pelajar dalam diploma in beauty management. saya seorang yang suka bergaya and perasan comel bila di depan cermin. huahuahua. suka menyanyi di dalam bilik air tampa mengendah kan orang yang dah nak terkucil kat lua tandah tuhh haha. oke, apa la eh ?? ohh yaa.. saya juga seorang yang baik hati. suka kucing and and and.. saya degil ! oke sudah la tu setop ! -.-'

TIPS : PANDUAN MEMILIH CLEANSER

gambar hiasan


memcuci kulit wajah adalah penting untuk mengekalkan kulit wajah yang sihat. :)

fungsi cleanser
  • Sel sel kulit mati akan terhakis perlahan lahan dari lapisan corneum , akan menampak kan sel kulit nampak muda dan memperbaiki rupa kulit.
  • mengeluarkan mekap, otoran dan bahan tercemar dari permukaan kulit.
  • mengeluarkan peluh dan sebum berlebihan dari permukaan kulit, mengurangkan kesesakan kulit dan seterusnya menbentuk comedones dan pustules.
  • menyediakan kulit untuk rawatam lebih lanjut .

Cleaansing Formulations

1, cleansing milk
2. cleansing cream
3, cleansing lotions
4, cleansing foams
5, cleansing gel
6, cleansing bars

amende eh kat ats ni ? haa tu jenis jenis pencuci muka. korang pakai yang mane? aku pakai foams jer. tapi lecturer aku cakap tak elok sangat pakai foam nie. yke ? ye laaa.. elok tu elok lee. yang tak elok nya kalau kita mengurut muka kita menggunakan foam. kalau guna foam nanti sebum sebum kat muka kita ni banyak kua and menyebabkan kulit muka kering . :)


Mana mana pembersih ysng korang pilih, ia mesti lah ada ciri ciri macam at bawah nie :)
  • ia harus membersih kulit dengan berkesan selagi tidak menyabab kan kulit korang kerangsangan
  • ia harus membuang semua kesan mekap dan gris 
  • rasa selesa and sesuai digunakan
  • mudah untuk mengeluarkan dari kulit.
  • pH yang seimbang.

dah dapat ? dah paham ? dah tahu ? 
tapi kan kadang kadang cleanser yang kita dok guna pakai tu tak sesuai dengan kulit muka kita kan. soo apa lagi tukar je laa cleanser yang baru. tapi kena tengok ingredian dea dulu k, sama ada ia sesuai or tak dengan kulit muka kita k. tengok la esok esok ke aku ost pasal ingrediant cleanser pulak k :)




PERSONALity

Your personality is the key to a successful career in the world of work'. :) 
Only you can draft the pattern of the ideal you' who can step through these door.
no one can make you over- NO ONE BUT YOURSELF. :))

PROFESSIONAL IMAGE

Type A
  • COMPETE
  • AGGRESSIVE
  • WORK FAST
  • LOOS PATIENCE
  • ALWAYS ON THE FAST LANE
  • ANXIOUS


Type B
  • RELAX
  • CALM
  • PLENTY OF TIME
  • SLOW MOVING
  • SLOW SPEECH
  • NOTING TO RUSH

aku nak kongsi kat korang sikit pasal professional image korang.
Agak agak la kan, korang yang mana eh ?
Yang A ke yg B ?
Untuk aku pulak ialah B .. 
Tapi kadang kadang A tu ada la sikit.
Lebih menjerumus kepada B aku ni :)



pssstt : sharing is caring right :)

Rindu :'(

Pagi pagi nie semua orang dah tidur, yang aku pulak tak tidur. Mentang mentang lah dah ambil bb yang tertinggal kat rumah , apa lagi online laa sampai lebamm ! Semalam au suruh cik abang format laptop, sebab terlalu berat sangat, nak loading pon lembab semacam je. Mengalah kan siput sedutt. -.-''


Lepas je format laptop aku tersangat sangat la ringan. Cik abang tukar window lak tu. Window Altimate. Wow ! Online laju gila beb ! Walaupon bb lembab tapi bila bila nak buka page ke page ohhh sangat awesome taw taw taw !


Oke lahh. Dah beberapa mnngu aku tak jenguk blog usang aku nie. Sunyi jer kan blog aku nie. Dah la tak menarik. Entry pulak tunggang langgang. Yeahhh aku bukan penulis blog yang bagus mengolah kata kata . "cehh ! . Ye sungguh aku tak pandai berblog nie. :(  Sesungguh nya banyak sangat idea yang mencurah curah dam kepala hotak nie tapi aku tak tau nak cerita dari mana . :( Sungguh sadis kan :((


k lahh . nak jenguk blog sahabat yang dah lama tak dijenguk jap . bye :)

Tuesday, January 24, 2012

dulu lawan, sekarang kawan =)

Beberapa bulan yang lepas, aku ada post pasal perempuan pelik tu. Korang ingat tak ? Kalau tak ingat ceba korang baca kat entry yang ni "pelik dgn c pempuan tuh !!
Oke dah baca kan ? Nie nak cita lagi pasai dea tapi buka nak marah marah tau, cuma nak bagi tau yang kami dah berbaik. Hahaha. Tiba tiba je dah berbaek kan.


Dulu bukan maen marah gila gila kat aku padahal aku tak buat salah pon kat dea tuh. Sebulan yang lepas aku ada chat dea kat fb, aku mintak maaf pasal apa yang berlaku. Walaupon aku TAK SALAH tapi aku tetap nak mintak maaf jugak.


 Sebab selama aku hidup ni aku memang tak ada musuh and aku tak suka bermusuhan. Dea pon maaf kan aku. tapi macam nak tak nak je. Oke tapa aku paham. Maybe ego tak nak mengaku salah tu masih ada lagi dalam hati dea. 



Tadi, tiba tiba dea antar chat kat aku. Dea tanya aku sehat tak, macam mana hubungan aku dengan bf aku. Aku pelik kenapa dea tanya macam tue. Tapi aku tak da la syak yang bukan bukan. Dea doakan semoga aku kekal sampai bila bila dengan bf aku. Amin.


Aku pon harap macam tu jugak. Sejauh mana kata kata and keikhlasan hati dea tu hanya allah je yang tau. Hope dea tak marah marah dengan aku lagi and pk yang elok elok pasai aku. 


Dulu lawan, tapi sekarang dah jadi kawan. Semua tu kuasa allah kan. Tengs allah sebab memulihkan keadaan. Moral of the story, kita janagn tuduh orang melulu. Siasat dulu kebenarannya. Selalu kena pk positif tenteng orang.


Dan jangan pandang orang dari luaran je. Maybe muka dea memang nampak sombong tapi kalau kita dah kenal and berkawan dengan dea baru lah kita tau dea tu macam mana. 

blog aku kena hack :'(

petang tadi aku on9 pastu tengok blog aku kua page laen. blog aku jd wana itam.. and ad pic hantu jerit jerit.. perghh gila seram aku. Pastu aku tengok blog aku kna hack by triple attack ! selepas beberapa jam bertungkus lumus mencari punca kejadian ni , blog aku pon menjadi sedia kala dengan bantuan sahabat blogger aku.. Tengs yunk..


Kepada yg hack blog aku tuu aku nak ucap kan tahniah laa sbab berjaya . Korang memang pandai hack2 blog and fb orang nie. Tapi tolong jangan salah gunakan kepandaian korang tu. Ilmu kalau salah gunakan nya memang padah yang akan dapat. Walaupon cuma untuk suka suka and tak ada niat laen. Nasib baek korang tak buang apa apa dalam blog nie..


Aku ingat aku akan kehilangan blog kesayangan aku nim.. Tapi akhir  nya dapat balik . tengs pada yang membantu .

Saturday, January 21, 2012

letih.. letih sangat hari niem.. tapi happy gak :D

ASSALAMUALAIKUM. Halloow.. Hye hye korang.. rindu nak update belog. dah lama aku tak update kan.. Hari nim sangat letih, kaki tangan sume sakit sakit, berdiri 2 jam dalam kelas tadi. Adoi. sabar je lah kan sebab nak belajar and capai cita cita nim. Story ni berlaku kat saloon kolej aku.




Hmm. Nak tau hari nim aku belaja ape? Aku belajar macam mana nak cuci rambut, and kering kan rambut guna hair dryer. Cuci rambut tak susah pon. Tapi kena ada gaya urutan yang betol. Jangan maen urot and gosok je kepala orang . Hehehe. Nim 1st time aku belaja cuci rambut nim. Kami dapat kepala patung and rambut patung satu sorang. Tapi rambut patung tu bukan palsu okeh. Tu rambut betol. Rambut yang dah gugur kot dorang guna untuk buad rambut patung tuh. Siap ada uban lagi .. eyyyerrkk ! Hahah. tapi best ouh.




Nak kering kan rambut ada cara nya. Kena selak sikit sikit rambut tu then perm kan. Perghh panas ouh jari jemari lembut aku. Lebor ! Pastu lec aku mis norhayatie bagi sikat and gunting untuk potong rambut. Sikat nya punya la banyak. Setiap style rambut ada sikat yang berlainan. Hampir sepuluh kot sikat tuh.


Aku rasa time tuh macam aku je sorang yang agak lambat. Terkial kial tangan aku, haha ! orang lain da sampai step 9 aku baru step 6 .. hahha lembab betol. Tak pa la kan nak belajar tak leh lelaju kan, kena slow slow. Hehehe.




Next week belajar buat facial and how to be a  image consultants with mis norliza othman. and itu aku akan cerita lagi oke ..  sapa nak join aku ? boleh email ke syuhadaamirul@gmail.com .
untuk sapa yang berminat je la :) 


ok bye bye :) muahh


contoh perm :)

Friday, January 13, 2012

Yesss ! akhirnyaa =)

ohh yeahhh ohh yeahhh ! menulis 2 entry dalam satu hari .. btw aku banyak nak story ni tapi masa tak mengizin kan laaa.. hmmm tenet lak xda kan .. ishhh payah tol laa macam nie.. blog sahabat sahabat yang laen pon tak sempat nak terjah lagi .. hmmm =(



Petang semalam aku ada perjumpaan dengan CEO kolej aku iaitu Pn Tina Tajudin merangkap owner kolej aku. Beliau yang terbit kan course aku iaitu Beauty Management nie. Untuk semesti ni apa yang aku akan belajar ialah lebih kepada kecantikan. Jadual pon dah dapat. Cuma 5 subjek tu untuk semester yg ke 4 ni. Perinsip pemasaran & promosi, Asas pemjagaan rambut, Asas penjagaan kulit dan muka, Keusahawanan, & last skali ialah Pengenalan kepada produk kosmetik. Aku sangat esaitet gila nak belaja sume tuh ..Akhir nya apa yang aku nak belajar keluar jugak .. huhuu



Asas penjagaan rambut kami akan di ajar macam mana cara memotong rambut dari pelbagai style. Rambut panjang, pndek. rambut laki and rambut budak .. Asas penjagaan kulit muka pulak kami akan diajar bagai mana nak mekap.. Bukam mekap biasa sahaja tapi kami juga akan di ajar mekap stage, mekap eksiden, mekap kena tumbuk,  ang segala bagai mekap. Juru mekap profesional iaitu nurul syukur juga akan dijemput untuk mengajar kami =) menarik kan kan kan ?



siapa yang berminat pengambilan untuk bulan januari telah dibuka .. sila layari laman web nie untuk mendaftar . www.taj.edeu.com
atau pon kontek je aku k.. bye !

ohh sangat terharu .. tengs tengs tengs and tengs =)

Malam nie sangat sangat la bosannnn ! Boasan bosan sangat sangat tau tak ! Sampai tak tau nak buat ape dahhh oiii sangat bosan bosan bosan ! ... Oke cukup cukup.. Cakap sekali pon dah cukup lahh ! Sebab terlalu sangat sangat la bosan sampai dah tak tau nak buahat hape la kan soo aku pon mengajak sahabat kuh lepaking kat kedai mamak iaitu Naina's (tempat lepak hampir semua warga Taj yang bosan macam aku) . Now aku sedang memnaip entry ini di Naina's Corner.



Berukband tinggal kat umah . Adoiii kenapa laa aku lupa bawak haaa. Semua benda lupa bawak sampai nak p kolej pon terlupa nak bawak matrik kad .. Nasib baek la pakai baju dalam and seluar dalam tak lupa .. Kalau lupa gak tak tahu laaa macam mna kan .. Hahahhaha <-- gelaka kat diri sendiri..



Bersemangat dohh bukak facrebook and blog sebab hampir dua hari tak tengok fb and blog. Rasa macam nak meroyan je kalau tak tengok sehari taw. Ni pon dah hampir meroyan dah . Oke lahh malas nak merepek lagi. Aku nak terus ke tajuk utama kita pada hari ni..


Tengs pada Kak THL (tak tahu nama sebenar hehe) kerana menganugerah kan kepada saya sebagai pengomen tegar blog beliau. Aku dapat award tau.. Award Lovely Friendship (THL) Blog. heheh ce tengok award kat bawah nie.


Best ouhh dapat award.. Yelahh kan , aku ni tak penah dapat award tibe tiba dapat award nie terus rasa jakun kan . Btw award nie bukan sahaja untuk aku sorang lahhh . Ada lagi 8 Follower beliau yang bertuah yg dapat. Lagi satu, blog aku dimasuk kan ke dalam bloglist beliau. Tengs lagi sekali kak THL :) Hope hubungan persahabatan kita akan kekal selamanya k . Bukan setakat disini tapi insyaallah di luar jugak :) ..






Wednesday, January 11, 2012

Ke;uar dengan family ..

8/1 sempena hari jadi ayah ritu aku kua p jalan2 dengan family.. huhuu best laaa da lame kaot tak kua jalan2 dengan ayah mama and adik2. Asyik kua dengan kawan kawan je kan .. hehehe.. Pastu p shoping sikit.. cewahhh sikit ke ? haha ada la beli selua and baju.. Nak beli banyak banyak pon tengan pokai nie .. Adoi PT cepat la masuk .. =(

aku beli seluar .. =)
tengah nak beli pon ada orang tangkap gambar ..
susah betol la jd orang pames nie . hahahha

aku memang suka menggedik dalam gambar..
dalam gambar je laa
kat luar tak pon =)
hehehe

lepas puas bersuka ria and berjalan2 kesana kesini
ayah pon belanja makan es kacang..
ehh tapi es kacang tu tak sedap ...
TAK SEDAP OKEHH !!!
Tawar.. xda manih pon =(
rasa menyesal lak beli.. hukhukk

dah makan separuh baru ingt nak snap pic .. hahha
ermm
indah rupa dari rasa taw tak !
asyik komplen je kan aku nie .. !


lepas balik tu aku on9 jap !
sebabayah nak anta aku p  umah sewa dahh ..


lepas tu main dengan DIDI jap .. 
peluk cium sebelum aku berangkat .. huhuu

perlu apa kah aku berbuat muka sebegini ? 
@$%&^*^&@$

last skali try untuk buat muka ayu tapi macam tak menjadi la
hahahaha..
senyuman tu macam terpaksa je...


P/s : aku sebenarnya memang suka bergambar.. =)
jup 4 fun =)
sbnarnya banyak lg nk cita ..
tp xpa la tgu esok k 

muaahh







Sunday, January 8, 2012

tiada tajuk lahh !


selamat pagi  !

dah sarapan ? 
oke kalau belum meh jemput minum dulu k..


agak agak korang nak minum tak ?
hehh jahat nya aku kan bagi korang minum dalam cawan JAMBAN
kang tak pasal2 korang xnak kawan aku lagi .
 jangan laa ..



okeh , dah mandi ke ?
haa nie mesti tak mandi lagi kan?
bangun2 terus bukak blog .. haishhh ap nak jadi laa korang nie !


semalam, aku mimpi opah aku..
tak tau la kenapa maybe rindu kot.
tapi aku tak rasa rindu pon <--- cucu tak kenang budi 
hahaha rindu laaa rindu sangat2
umur opah aku 80 <-- perlu ke bagitau masaalahnya wei?
tapi opah saya kuat lagi.. jalan pon laju la..
siap boleh buat cam nie lagi ,,
" woohoo terer nye opah hang syuhada"
hahah well opah sapa kan kalau buka opah aku
hahaa

jap lagi aku nak mandi2 and kua dengan famly.
kalau korang ada bace post semalah yg aku ckp nk kua malam tu tak jadi
soo di tangguh ary nie ..
huhuu
tak sabar nak sambut bezday ayah yang ke 50tahun..
muda lagi tuu..

boley dapat babay bagi tuuuu <--- jahat nya mulut aku !
bergurau saje la.. tak nak la asik siwes je kan ..
hewhew !

nahh layan laa pic2 kat bawah nie ..
maybe mampu buad korang tergelak dipagi hari..
bye

kembar ?
acano nak berak cenggini ?

nie kasot hape nie ..
ey geli dol ..
korang beli la kasot nie k,,
siap berbulu lagi..
wekk nak muntahh !


setakat boleh buat lidah gulung aku pon bolehhh
haa cuba buat lidah cam budak ats ni .. mampu ke?


errr
kembang tekak aku tengok natang tuh !
mesti rasa nya berlemak disukai ramai..
 kompom time makan t teringat natang nieh ..


haa sesuai sangat la untuk korang yang tak nak orang baca ap yang korang taip ! hahaha


kompom buta mata bila buka keluar .. hahai macam macam la


bertinju dalam air?
hahha

aku mesti mendapat kan nya ..
tapi ada jual kat mane eh ?
hahhaa

apa hal pulak mamat nie?
ohh panas.. aku pahammm ye aku pahammm 


kekasih gelap kuuuuu... hahaiii

oke .. bawak bawak la pergi mamdi yong oii..
ok2 i pergi mandi dulu k.. 


byebye





Bila nasib aku akan berubah :'(

PERINGATAN !
ENTRY INI ADALAH KISAH HIDUP AKU.


Hari ni macam biasa, macam hari hari yang lain, petang tadi macam biasa tugas aku tolong mama buat kuih.  aku tolong mama aku buad kuih. Malam tadi mama bagi aku upah sebab aku tolong dea. Tapi aku tak nak sebab aku tolong bukan sebab duit, aku ikhlas tolong mama. Tapi mama suruh amik jugak so aku pon amik la. Kata orang rezeki jangan ditolak.. Hehehe.. Oke. Kalau korang nak tahu aku berasal dari kaluarga yang berlatar belakang sederhana. Aku ada 4 adik di bawah aku, 19thn, 18th, 16thn and 11thn. Semuanya perempuan =) . 


Lepas ayah berhenti kerja 7 tahun lepas hidup keluarga kami jadi susah. Mulai detik tu Mama dengan ayah jual kuih dekat depan perumahan rumah kami setiap petang. Pagi ayah pergi menoreh getah, itu pun pokok getah bukan milik ayah. Ayah cuma ambil upah menoreh je and hasih daripada jualan getah tu akan dibahagikan kepada ayah and pemilik getah tu. Ayah tak boleh buat kerja berat sangat :'(



Setiap pagi mama mula buad kuih. Macam macam kuih mama buad. Hampir 10 jenis kuih aku rasa. And semua tu mama yang buad sorang, setiap hari mama buat kuih tanpa henti, ayah pulak buat pisang goreng and cakoi. Aku akan tolong kalau aku balik cuti semester je. Dengan duit berniaga tu kami masih dapat hidup sampai sekarang, berkat kesabaran mama and ayah menyara kami so kami bolah bertahan sampai sekarang walaupun nyawa nyawa ikan je =(  Jiwa aku ni selalu memberontak. Tapi aku bersyukur sebab aku tahu ramai lagi orang kat luar sana lebih susah daripada aku. Aku bersyukur sangat sebab aku masih boleh belajar, masih boleh sambung belajar. Tahun lepas aku selalu sangat sedih, tahun tu jugak la famly aku dilanda bermacam macam  masalah. Masalah tu datang tanpa henti. 


Tahun tu jugak la mama sakit. Mama sakit sebab terlalu banyak sangat buat kerja berat and mama jadi kurus sebab mama selalu tak makan. Aku sedih sangat tengok keadaan mama :'( . Rase macam dunia ni tak adil untuk kami ! Kenapa orang kaya senang senang je membazir duit padahal orang yang susah perlukan duit sangat sangat. Kenapa perlu macam tu ! Dulu aku selalu salah kan takdir Allah. Aku selalu  cakap Allah nie tak adil n bla bla bla. Malam aku memang tak sah kalau tak tidur dengan air mata. Tapi sekarang baru aku sedar yang Allah sedang menguji aku. Sebab Allah sayang pada aku. Allah tahu yang aku mampu menghadapi semua dugaan dea. Allah tak kan menguji seseorang kuar dari kemampuan nya.


Aku tak suka tunjuk kan kesedihan aku kat orang lain. Sebab aku tak suka orang kesian kan aku :'( . Dengan famly aku pon aku tak pernah tunjuk kalau aku sedih. Sebab aku simpan dalam hati. Betul cakap Nabi Muhammad s.a.w yang 99% rezeki datang nya daripada berniaga .. Yes aku percaya tu. Aku harap tahun ni akan jadi lebih baik daripada tahun2 lepas and aku akan belajar bersungguh sungguh demi masa depan aku and famly aku. Setiap manusia kisah hidup nya tak sama kan. 


Terima kasih kat sorang hamba allah nie, dea la penguat jiwa aku selain allah s.w.t and parents aku :)
Maap ler awok awok sume, maap ler kalau awok awok sume tak berkenan and tak nak amik tau pon pasal kisah hidup saya tuh .. saya juz berkongsi and bercerita je.. maap ye awok awok .. =)
tolong bagi komen yang positif ye awok :)
tengs awok :)
sayang awok :)



Saturday, January 7, 2012

arini aku bosan gila ! tak tau nak buad hape :(
baju semua dah kemas tapi..
kawan aku tak jadi balik arini pulak
arghhh geramm geramm !
rasa nak cekik je dea haha..
nasib baek la dea tu kawan aku :(

kunci rumah aku kat member aku yang dah pindah tu..
so aku kena tunggu member aku yang laen balik baru aku boleh balik :'( damn !
8/1 esok arijadi ayah aku so malam nie aku nak kua dengan famly aku. sambut bezday. tak lah boring sangat nanti kan ~ hmmm

Ermmm ? #$%@#%$^%&^*&(*%$!#

Hye readers , im back ! Sebenarnya aku tak tahu nah hupdet ape nie weyhh ! Otak aku da betol betol kering da sekarang nie. Mata pulak rasa macam mengantuk ja. Rasa macam bantal and tilam sedang lambai lamabai je panggil aku. Hewhew ! Aku try tidur tapi tak boleh laaa.
Malam ni mungkin malam terakhir aku tido kat umah <--- ayat macam nak pegi tak kembali ja pon haha.. Eh bukan nya pegi tak kembali laa. pegi juz untuk beberapa bulan je sebab esok aku nak balik umah sewa dah so mybe aku dah jarang hupdet blog kesayangan aku ni.. Alololooo..


Cuti sem dah hampir tamat. Kelas lak mula 9/1. Huhhh gerun bhaii nak amik result isnin nie .. Hope pointer aku naik , kalau turun ? Habis la aku :'( Takmo repeat lagi ! Damn !
Cuti sebulan tapi macam tak terasa je .. Cepat sangat masa berlalu .. huihui ! 
Baju dah masuk dalam bag. Semua barang aku dah sedia dah. Macam nak pindah je aku tengok. Ape lagi ehh nak hankot ?
hmm esok2 lah pk .. nak bw blog owang jap ! hehe


kbaii nite !

Friday, January 6, 2012

Segmen | Follow Seikhlas Hati

hye ... tak tau nak buad hape so aku join segmen je la .. tengs buad cik mimi sebab invite kita join  =)..
dah mane pon segmen follow seikhlas hati so tiada paksaan la nak follow or tak .. =)


kbyebye !




Happy Birth Day Sayang !

Morning guys.. Hari ni 1/6 and hari yang ke-6 kita berada dalam tahun 2012. Aku harap 2012 is more better than 2011. Aku bangun pukul 630 tadi tapi kan aku pelik laa kenapa ek tahun nie aku bangun awal ? Pada korang memang la tak nampak pelik but pada aku ianya tersangat la pelik. Sebab apa aku cakap macam tuh? Sebab nya setiap pukul 630 aku akan terjaga dengan secara automatik nya. Iye betol lah aku tak tipu ! Tido lambut pon aku tetap jugak bangun 630. Pelik ke ? Hahaha *pempuan nie memang jakun la, nampak benor dea tak pernah bangun awal.. Waktu saya p kuliah saya bangun awal what. 


Lepas bangun tadi aku terus capai towel and g mandi. Akibat cacing dalam perut haku nie meronta kelaparan so aku pon tak jadi nak mandi. Cuma gosok gigi sahaje. <--buruk nye perangai. Lepas tuh aku terus bukak peti ais and terus geledah  makanan. Nasib baek hade daging burger so aku pon goreng. <--- perlu ke mencerita kan kesemua apa yang telah terjadi?


Ohh sorry sorry , mukadimah pembuka kata saya terlalu la panjang . Mahap kan saya ya. Oke, seterit tu da puin, Semalam ialah hari jadi cik abang aku .. Huihui !


Ce korang teke umo dea berapa? Nampak dari sudut gaya nya macam umo 30thn.. Hey hey hey ! Cik abang saya tu muda lagi laaaaa. Hari ni hari jadi dea yang ke 20thun. Hmm tak sangka kau dah 20 wahai sayang ku .. ^_^Y


Semalam gayut selama sejam. And dea ada permintaan .. Dea cakap lepas nie belajar2 la panggil dea "ABANG" . Aku pon blurr $#%#^&^$^&* . Selama ni aku panggil dea b je. Panggilan b tu macam da sebati .. cewahhh hahhah.. aku tanya laa. kenapa nak aku panggil dea abang padahal umo same je.. Hahaha.. Dea cakap nanti bila aku jadi isteri dea ,dea nak aku panggil dea abang. And lagi satu, panggilan B tu dea da selalu guna untuk ex2 dea dulu so dea tak nak aku panggil dea dengan nama tu lagi.. Hmm oke la sayang mulai harini owang akan panggil dea abang k .. owang janji =) Walaupon terasa macam kekok and janggal cikit but aku cuba kalau itu yang boleh buad dea happy.


"Abang, now abang dah 20tahun. Sayang harap hubungan kita ni akan kekal sampai ke anak cucu. Sayang harap tahun ni ialah tahun yang terbaek untuk abang dari tahun yang lepas. Sayang nak abang belajar betol betol, capai apa yang abang nak. Tengs sebab banyak nasihat kan sayang, sayang tau sayang salu buad abang nangis, salu sangat. sayang tau sayang ni degil sangat. sayang salu lepas kan marah pada abang. Tengs sebab salu ada dengan sayang waktu sayang susa n senang. Yang terpenting sekali ABANG JANGAN TINGGAL SOLAT! Tu yang paling penting. Semoga abang capai apa yang abang impikn .


Abang, maaf sebab tak dapat sambut bezday bsama. Tapi sayang ada hadian untuk abang. Hadiah nie tak seberapa pon kalau nak dibandingkan dengan apa yang abang da bagi kat sayang. Hope abang suka k =)

*kejap aku kejap saya*

My Allah Bless you !

yang E-cLAsszzz

Syuhada Nasya


Wednesday, January 4, 2012

Pelik Bebenor Lahh ~~ Kan ?

Holla Hell-oo ..
acano hari ni ? ok idok ?

Korang , aku nak tanya ni, korang penah makan tak durian merah ?
macam gambar kat bawah ni haa.. ce tengok ~ ~

aku kompius sama ada durian ni betol2 wujud ataw tak ..
kalau betul macam mana rasa nya ek?
kalau nak buad tempoyak cam na? 
hahahha..


DAN !
ada satu lagi gambar yang pelik
tapi aku rasa kelakar pun ada
hahaha.


adoinaaaa
kesian doh kat cicak nie..
salah masuk lubang ..
hahaa
 tapi aku rase macam orang letak je cicak tu kat suis ni kan ..
hihii.,








I Love You Annas Easkey ~ muahahah!

Assalamualaikum wahai ahli kubur. Ye saya mengaku memang saya sedang dilamun cinta dengan Annas Easkey a.k.a abang Annas ( Eh bila masa pulak kan dea jadi abang aku) . Hoi nanti dulu, sila jangan salah paham yer kawan kawan ! Maksud haku disini ialah aku sedang dilamu cinta dengan hasil kerja beliau ! Hey sape yang tak kenal dengan Photographer and juru make up yang kacak lagi bergaya itu. Aku sudah jatuh hati dengan beliau lah. hmm Dah dah cukup lah tu karang marah pulak gf abg annas hehehe ..



"I'm a Malaysia's Fashion, Editorial and Portrait Photographer + I'm a guy who is motivated by ideal and self expressions. photography is in my DNA. 

call me annas, 23 years old and I'm a final year student of Bachelor In Business Administration (hons) Marketing at UiTM Segamat Johor. proud!


















photographed and makeup by Annas Easkey

Nampak tak ? Sangat cantik kan .. make up pon cantik je :)  Satu hari nanti nak belajar make up dengan dea lah.. heehee..  
peace :) 

Kepada yang x suka dea tu x pyah nak mengutuk oke ! Manusia memang ada silap nya.. ye dak .. hewhew !

nak tahu lebih lanjut sila klik link nie k :)

Betoi Jugak Tuh Kan ~~ hahaha

WIKIPEDIA : Aku tahu semuanya.


FACEBOOK : Aku pula kenal dengan semua orang .

FRIENDSTER : A'aa, semua kenalan aku kau curi !

MYSPACE : Kami musuh anda wahai Facebook !

TWITTER : Takpe Facebook, aku back-up kau .

GOOGLE : DIAMMM !! Aku ada semuanya .

MOZILA : Eh , tanpa aku , korang tidak boleh diakses .

IE : Wei Mozilla , sendrik mau ingat ha . . gua kan ada !

MOZILA : Lu pehal ? Kacau line orang jer !

IE : Lu dulu la mamat , mengaku lu sorang jer boleh akses pada diaorang tadi ! !

INTERNET : Sudah !!! jangan gaduh-gaduh ! Kalau aku takde , korang lagi la takde ! Power tak aku ?



FACEBOOK : Hmmm , akulah yang paling ramai di kunjungi . Jadi gua yang terbaekkkkk !!!

YAHOO : Facebook, jangan riak . Kalau aku takde, mana boleh buat email !

GOOGLE : Yahoo, Gua kan boleh buat email gak !

MAXIS, CELCOM, TMNET : (serentak) Ehem! Lu org ingat kami ni kayu ?

TNB : Diamlah korang, nanti aku matikan elektrik . . baru korang tau siapa paling power !



see.. berkaitan kan .. sape la yang bijak boleh pk benda nie . hahahaaaa

Tuesday, January 3, 2012

Pagi Yang Indah ~ Macam Wajah Ku Yang Indah .. Haha

assalamualaikum. pagi semua. hall-o.. Hey ape buad haa? Dah sarapa ke haa? cehh bertanya seperti gengster saje kan. Hey perempuan kena sopan lah. Sepatut nya kena tanya cenggini ---> hye awak, awak buad ap tuh syg? awaok dah sarapan ke syg? haha eh perlu ke bersayang sayang bagai nie? Tak perlu tak perlu laa.. Lagi2 kalau cakap camtuh dekat kekasih orang ~ memang bakal kena penampo kate koooo !


Dahh dahhh berhenti mengarut di pagi hari yang indah nie, seperti wajah ku yanh indah ~ indah ke ? indah la sangat kan muka ibarat bulan bila tengok dekat dekat tau.. haha . Korang tak tau ke bulan tu kalau tengok dekat2 x cantik, sebab bulan berlobang lobang, x caya p check gugel. So jangan termakan hasutan bf korang kalau dea puji korang "muka sayang cantik n berseri seindah bulan pernama" haha haa jangan percaya okeh !


Hew hew ! Hari ni ka aku tak tido langsung. aku blogging dari pukul 8pm semalam sampai pukul 7am pagi td. Gila punya la lama kan aku online. Taksedar mase berlalu sebab sedang asyik and penangan kopi janda mama aku aku sebat ! haha. Gigih kan aku sekarang nie. aku dah addicted la kat blog nie .. huwhwu.


Aku ingat tahun nie aku nak serius dalam berblog nie. Bukan nya taun yang lepas aku tak serius, cuma aku nak fulltime la dalam banda nie (aku sendiri pon tak taw nak cakap camana haha) . Ha nak fulltime? Macam mana dengan study kau kalau nak fulltime blogging senah oi? Mesti ada yang cakap cenggituh kan. Hellow korang ingat blogging xleh study ke? ohh pelease <--- gaya budak gedik. Meh aku jelas kan secara terperinci lagi (ehh kau macam la bnda penting sangat) Maksud aku , bukan nya aku nak berblogging sampai abai kan study .. Agak agak la cik limah oiii.. =) Baik aku berhenti ja kan .. hewhew.


Petang sat lagi aku nak kelua dengan family, buat i/c baru. I/C aku tak tukar tukar lagi and aku masih pakai i/c aku mase darjah 6 . hahha boleh bayang kan laa acano la muko den time to kan .. haha huduh kemain ! Lepas buad i/c nak p bayar berukband aku. nak hidup kan balik sebab da beberapa bulan da tak active. Bungan pon dah naik dah . ieeyy geram aku ! Hey mxs , jgn la tamak sangat kau tuh kan dah kaya T_T . Dah tak larat dah dok berebut dengan adik2. Seksa tau nak tunggu sorang sorang guna. Ada satu hari tu sampai bergadoh tarik rambut .. haha lawak doehhh !


Last last kena penangan tamparan lelaki oleh ayah ,, haaa semua mendapat. sedap pon sedap.. hahha.
Sebagai anak sulung aku kena beralah kan ? ehhh no no no , nehi nehi nehi ! tak ada perkataan peralah dalam kamus dewa bahasa aku. huwhuw !


p/s : panjang pulak kan.. hahah byebye!

Peraduan Blog Paling Cun



aku join peraduan/contest/ nie .. huhuuuu
tengok dari tajuk post pon korang akn cakap"eleh cantik ke blog dea tu," haha
eh x eh ? oke mungkin perasaan ak je la kot.
aku saja ja join sebab nak cuba nasib , tapi tak mgharap ap2 pon .
juz 4 fun =) yang join pom ramai .. blog dorang tu lagi cantik ..
sungguh aku sangat teruja .. :)
yang anjur kan peraduan nie pon ensemmmm n oh semmm .. hehe
*stop menggedik k ..

aku nak tag kat semua blogger yang entry nie..
korang mesty join okeh..
janji taw ! :D

syarat syarat :
  1. korang mesti jadi follower http://storyhafie.blogspot.com
  2. buad entry pasal  peraduan nie
  3. belog mesti kemas dan cantik 
  4. kena tag kat kawan2 tapi limit 5 owang ja k
  5. sila link kan blog korang kat ruangan komen entry peraduan
  6. tarikh tutup 15 fabruari
syarat tambahan :
  1. tolong bagi link yang betok oke !
  2. jika link salah maka peraduan korang tak dilayan
  3. setiap penilaian diambil dari segi kereativiti blog korang.
  4. terbuka kepada laki dam pmpuan :)



Kesian.. terima kasih ..
ehh ! kesian ke sekian ?
hahahaaa



Doa Untuk Sang Perindu =)

hye .. im back ..
nak share satu doa dengan korang ..
doa jika korang rindu kat seseorang..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

doa nabi yusof kepada zulaikha
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


"Ya Allah, sampaikan salam rindu ku kepada _____ (nama oenuh insan tersebut)
sehingga aku menjadi kerinduannya. Amin =)


simple kan ? senang ingat .hehe
btw, doa ni dari status kawan aku kat facebook !
lepas mintak izin baru post kat sini ..
kalau tak mintak izin nanti dea serang aku pulak kan .. heheh :)


Selamat Kembali Ke Sekolah Wahai Adik Adik Ku Sekelian =)

ohh pandang nye tajuk diatas hewhew ^_^

Setelah penat ber blogwking kat belong belong kawan2 aku 
soo aku megambil keputusan tok stop kejap !
pening ahhh bace banyak2 nie .. huh pening peming ..
n ak rehat jap then malam nanti sambung balik..
hewhew !

Nak ngucap kan kat follower2 aku yang akan p skolah esok tuuu
haaaa p skolah rajin rajin yer syg 
takmo ponteng ponteng tauk !
Lepas Spm nanti boleh la korang pilih nak mesok kolej or universiti yang mane
sebab time tu korang rase best sangat
feel bebas taw.
tak payah pk nan ke sekolah lagi..


alam kolej sangat lain dengan alam persekolahan..
best sgt2.. huhuuu
tp kadang2 aku rindu jugak kat zaman zaman nerd nerd dolu2 


jongos ! nak pakai braces lahh
oke tak ?



p/s :  hihiw~ nanti bila nak bangun g skola jangan buat alasan 'tak sihat' lak ek . haha #pengalaman -.-

Monday, January 2, 2012

Gila Sedihhh Douhhh :'(

Ya allah sedihnya.. :'(

gilfriend: awk ... saya nak cincin hubungan kita

boyfriend :untuk ape ? malas la.. awk .. petang ni kita jumpa tempat biasa ok ..
... ...
girlfriend :.. hurm .. yelah...

------

boyfriend : awk .. cuba tutup mata awak .. saya nak bagi hadiah ..

girlfrend :hadiah .. ok ..

boyfriend : ok.. cuba tengok ni .. saya belikan patung beruang untuk awak .. :D

girlfriend : awak ! saya tak nak patung beruang .. saya nak cincin hubungan kita !
( sambil membaling patung beruang itu di jalan raya )

lelaki itu pun terus berlari dan mendapatkan patung itu balik dan berada dalam gengamannya.... tiba tiba sebuah bas meluru ke arah lelaki tersebut dan badannya di gilis sehingga lelaki tersebut tidak berdaya untuk bergerak.. .. lalu perempuan tersebut menjerit ..dalam keadaan yang bergegas ... perempuan mengambil patung di tangan lelaki tersebut dan tiba tiba patung itu berkata ...

'you .. see in my pocket.. '

dan terlihatnya satu cincin yang sangat cantik.. dan patung itu terus berkata.. .. will you marry me ??

di saat itu .. terjatuhnya air mata perempuan tersebut ... ...

tetapi sudah terlambat untuk menyesal .. kerana lelaki tersebut sudah pun pergi untuk selama lamanya ...






tak mau buad kat b kita cam tuh ..
tak mo tak mo :'(

" Mega Giveaway to U by |Cik AZ & Fahmi Mahat| "


hye u . kita join GA lagi lagi n lagi ... hehehe



like n follow link di atas :)
nak tau lebih lamJut jom ke link sini