Saturday, January 21, 2012

letih.. letih sangat hari niem.. tapi happy gak :D

ASSALAMUALAIKUM. Halloow.. Hye hye korang.. rindu nak update belog. dah lama aku tak update kan.. Hari nim sangat letih, kaki tangan sume sakit sakit, berdiri 2 jam dalam kelas tadi. Adoi. sabar je lah kan sebab nak belajar and capai cita cita nim. Story ni berlaku kat saloon kolej aku.




Hmm. Nak tau hari nim aku belaja ape? Aku belajar macam mana nak cuci rambut, and kering kan rambut guna hair dryer. Cuci rambut tak susah pon. Tapi kena ada gaya urutan yang betol. Jangan maen urot and gosok je kepala orang . Hehehe. Nim 1st time aku belaja cuci rambut nim. Kami dapat kepala patung and rambut patung satu sorang. Tapi rambut patung tu bukan palsu okeh. Tu rambut betol. Rambut yang dah gugur kot dorang guna untuk buad rambut patung tuh. Siap ada uban lagi .. eyyyerrkk ! Hahah. tapi best ouh.




Nak kering kan rambut ada cara nya. Kena selak sikit sikit rambut tu then perm kan. Perghh panas ouh jari jemari lembut aku. Lebor ! Pastu lec aku mis norhayatie bagi sikat and gunting untuk potong rambut. Sikat nya punya la banyak. Setiap style rambut ada sikat yang berlainan. Hampir sepuluh kot sikat tuh.


Aku rasa time tuh macam aku je sorang yang agak lambat. Terkial kial tangan aku, haha ! orang lain da sampai step 9 aku baru step 6 .. hahha lembab betol. Tak pa la kan nak belajar tak leh lelaju kan, kena slow slow. Hehehe.




Next week belajar buat facial and how to be a  image consultants with mis norliza othman. and itu aku akan cerita lagi oke ..  sapa nak join aku ? boleh email ke syuhadaamirul@gmail.com .
untuk sapa yang berminat je la :) 


ok bye bye :) muahh


contoh perm :)

3 comments :

Anis Adila Aris said...

waa...bestnya belajar benda-benda macam nie..

Syuhada Nasya said...

memang best la wak :)

A'ishah Kamaludin said...

Betul ke boleh join ni? Join Syuhada masuk kelas ke?