Friday, May 18, 2012

kali pertama pakai masker :)

Assalamualaikum ! hi there !



Ini kali pertama aku beli, pakai dan try masker. Macam ada satu perasaan yang menarik untuk aku beli masker ni. Sebenarnya aku tertarik nak beli masker ni sebab aku ada baca blogger kak zowi pakai. Dea pakai macam best je so aku nak try pakai lah.


punya lah gedabak biji mata beliau.. cantik sgt sgt tau .. suka!
ehh kak zowi, mahap la ya cheq pakai pic akk ni.. hihi 
mintak ampun = =''

tak kenal beliau? boleh klik gmbar bliau untuk ke blog beliau heh




Sebab keduanya ialah semalam bf aku datang rumah hantar baju kat aku, dea cakap aku makin hitam. Maksudnya bukan nya hitam macam arang tuh tapi gelap sikit lah. Yelah kan, aku kan setiap petang pergi berniaga tolong mama ayah. Sebab tu lah kan berjelaga sikit muka aku ni.


Dikesempatan itu lah pagi tadi aku dengan mama, ayah, cik yang,dan cik nyah pergi tesco. Sementara mama beli bawang, ayam dan sebagainya, aku dengan cik yang dan cik nyah masuk watsons. Jyeahhh ! tempat yang aku suka kunjungi dan tempat ini juga lah yang perabih kan duit dahku -..-‘’


Aku beli Milk Extract Brightening Mask. Sebenarnya banyak lagi mask yang ada kat situ tapi aku rambang mata, tak tahu mana satu nak beli. So aku amik je lah mask yang ni sebab mask ni ada vitamin A, B, E dan mineral dan lain lain . haha lain lain konon, padahal malas nak taip.




sebelum pakai : kulit nampak mcm kusam, kering , tak bermaya dan pori pori tertutup tersimpul malu.. 

selepas pakai : dekat paket tu suruh pakai 20 - 25 minit je, yang aku bantai pakai sampai sejam .. sebab tertidur haha .. lepas pakai tu kulit rasa lembab, licin.. kulit jadi cerah sedikit ( nk cerah bnyak sila la pakai hari hari ye, tapi x elok sgt pakai hari hari.. 2kali seminggu pon okay :)

pandang cermin,, tengok muka.. "wah kenapa muka aku macam berseri seri je.. glowing lah ! " #pengsan

masker tersebut buatan taiwan :)

yang penat penaip
syuhada nasya


7 comments :

Riena Haiqal said...

alahai Syuhada, hitam2 pun tetap lawa dan dpandang manis.. hikhikhik.. Nak try gak la pakai masker ni.. :)

AdilaAzmir™ said...

besar ye mata:) cantik^^

zOeY zAu YaH said...

wahhh best erk mask tu? saya bli tp blum pakai hahahahha...

nadia farhana said...

awak tetap lawa :)

nana kamarul said...

ohhh. tahu masker ni. memang best :D

Nelly The Strange said...

sangat lawa !
:)

Sally Yatiey said...

Wahhh. Macam best :p Nak try jugaklah. hehe.