Wednesday, May 23, 2012

kena langgar depan mata .. sobbs

Assalamualaikum !

korang, aku nak cerita kat korang ni.. sesuatu yang berlaku depan mata aku sendiri.. amat tragis tau tak. rasa nak nangis tapi air mata tak keluar. nak paksa jugak tapi tetap tak leh keluar. kenapa ha?

tak. macam ni senanya, semalam aku tolong mama ayah aku niaga. dalam petang tu aku relax jap, aku pandang la sekitar kawasan jalan raya belakang tempat ayah mama niaga tu. aku nampak ibu hanjeng wif anak hanjeng, anak hanjeng tu maybe dalam dua or tiga bulan. kecik tonet lagi uhh. comey au au !

dua beranak tadi tu dok kehulu kehilir lintas jalan, bayangkan kat jalan raya yang besar tu yang ramai dengan kereta tu dorang boleh main main bergurau senda dan bercanda di tepi jalan. ewah ! korang ingat aku tak risau ke ha? walau pun tu hanya hanjeng but aku sayang suma binatang.. terutamanaya kucing hehe.

selepas itu, ibu hanjeng tu nak lintas jalan. dea terlupa nak bawak anak dea tu sekali. anak dea tu jalan terkedek kedek macam itik pulang petang! yelah bisalah kan baby lagi kan. mesti jalan slow ! haha..

masa anak hanjeng tu nak intas jalan ikot ibu dea, aku dah agak dah yang mesti anak hanjeng tu akan kena langgar dengan kereta putih tu. aku rasa kereta putih tu dah perasan anak hanjeng tu tengah melintas sebab jarak jauh lagi.

dalam berdebar debar tu aku perhati je apa akan jadi dengan mama and ayah. then, pomm ! anak hanjeng tu kena langgar. meletup bunyi nya. semua orang tengok time tu. tapi xda sorang pon nak tolong  !! then, anak hanjeng tu kena langgar untuk yang kedua kalinya. kesian :'( lepas tu ayah p kat anjeng tu ayah angkat then ayah letak ke tepi jalan. memang sebak time tu weyh ! rasa nak nangas tapi ayo mate ni ha idok keluor !

mama pulak tak nak tengok, sebab mama ni jenis yang penakut sikit, bukan takut apa, mama ni kesian kat anak anjing tu. ehh.. anjeng tu hidup lagi, ayah kata mata sebelah tersembul. perut lebam. lepas 15minit anjeng tu jalan jalan jatun .. sampai lah dea mati disitu :'( sedihnya

kalau lah anjeng tu halal memang aku dah bela bawak balik rumah dah. aku tak kira. hukhuk..

sedih tak ? haip ! cakap sedih cepat.. cepat ! haha .. ok la .. ini je la nk di kongsi kan .. :D

yang penat menaip
syuhada nasya

7 comments :

schamel said...

nak menangis laa...hehehehehe....xpe3..tu nmenye prihatin dan ada sifat keerimanusiaan...hahaha

♥ Ain ♥ said...

woot wot , hari 2 pon ade anjeng kne lnggar dpan mato den !!
ain kat kday mkan . wak2 dea nzakk tue . mnggil bdan dea . woo , sedih tgokk dea !

klo anjeng mti mcm tue , mcam mne kite nnty kan .

Aeby Roies said...

bagus tindakan yah awokk...

Ardini Izzati said...

Sedihnyaa. Ya Allah. Kesian hanjeng tuu :'/

Pink Lavender said...

kesian hanjeng tuh kann..
wlau dia hanjeng xsalah kite kesian n sedih tgk keadaan tragis begitu..

jom follow makneng...

Riena Haiqal said...

eh sedihnya.. apsal la kereta tu tak elak atau tunggu jap... tak berperikemanusiaan betul la.. siannya rasa nak nangis la.. dia kan bernyawa juga baru jer nak rasa dunia dah mati di langgar..a duiiiii....

penyuluh perikanan said...

postingan yang sangat bagus, penuh manfaat terutama buat saya, sekali lagi terima kasih,
salam sukses selalu buat anda atas semua artikel di sini
penyuluh perikanan