Sunday, February 5, 2012

Persahabatan : Kau pilih sahabat ataupun kawan ?

Bila cakap pasal kawan, semua orang ada kawan kan kan kan? Mustahil la dalam dunia ni ada manusia yang tak ada kawan. Sehodoh hodoh mana pon dea mesti ada kawan sorang ataupon dua. Aku banyak kawan. Kawan rapat and kawan tak rapat. Normal la kan. Semua orang macam tu. Mungkin kawan aku tak seramai kawan kawan korang kan , hehe. Aku tak selalu open dengan public, sebab aku tak pandai sangat bergaul ni. Aku tak pandai nak memulakan perbualan. Aku malu, aku segan ! Ye , itu aku, Syuhada Nasya. Tapi, akau tetap ada ramai kawan yang suka berkawan dengan aku. Okay, PERASAN !



Nak cari kawan memang senang. Sangat sangat senang. Kalau korang dress up cantik2, mekap cantik cantik sikit mesti ramai kawan yang nak kawan. Cuba pegi ke shoping complex mesti ada je mata yang mengusha, mintak no phon la itu la ini la, kan ? Ehh ! tu nak kaean ka nak ngurat ? haihh, aku pon da pening dah, yela. bermula nak kawan pastu nak teckle lak kan ? haa macam la den tak tauuu.. Tak, maksud aku kalau kita pergi mana mana pon kita tetap akan dapat kawan kan? 




Tapi kalau nak cari sahabat tu tak semudah mencari kawan. Sahabat tu apa? Haa aku ingat lagi time exm masa aku darjah dua ada keluar soalan macam ni "siapakah sahabat anda?" perghh time tu memamg aku rasa soalan tu soalan maut laa. killer petul laa. sebab aku tak tau. Time hingusan lagi mana nak tau erty sahabat nie. pikiran pon tak matang lagi kan.  Okay sambung, sahabat tu bagi aku orang yang salau bantu kita time kita susah and senang.  Jadi, sebab tu lah kita mesti pandai memilih kawan. Jangan nak tengok rupa cantik kacak je nak kawan. habis yang hodoh kau nak campak mana? choii ! 




Kalau aku nak cerita pasal ni sampai kiamat pon tak terhabis kot ! So korang pandai pandai la pk sendiri yang mana kaca yang mna permata. Aku po dalam proses jugak nie. Nak kawan tu boleh tapi jangan percaya sangat. Kadang kadang kawan baik pon boleh tikam belakang kan <---- ayah aku salu pesan macam tu kat aku. OKAY LA. Gua nak chau dulu la. mata gua da berat diler. macam ada batu ja pon. haha okay laa.. buibui :D

2 comments :

pulsowanie said...

sy rmai kwn..tpi sy xthu mna 1 shbat sy

sambut Maulidur Rasul sana sini tapi bila Valentine Day berkepit dengan pakwemakwe sana sini..apekebende?
http://pulsowanie.blogspot.com/2012/02/sambut-maulidur-rasul-tapi-sambut.html

xanzevieraUNLY said...

klau say dbgi pilihan ..
saya akn pilih sahabat .
coz . kawan cuma tahu makan kawan ^^,