Tuesday, February 14, 2012

jerawat ouh jerawat.. berambus lah kau !

ASSALAMUALAIKUM. 
Ye puan puan and encik encik, hari ini aku nak bercerita pasal jerawat. Jerawat, kenapa kau harus berada di wajah aku yang comel bersih ini ? tidak kah kau berasa malu ? Datang tak dijemput ! aku benci la tengok muka kau, jerawat ! haishh, aku bengang la dengan jerawat ni. kenapa kau perlutumbuh? kalau tak tumbuh tak pa kan ? geram sungguh aku tau tau ! >.< lately, banyak jerawat yang hidup kat wajah aku ni. maybe subur sangat kot.demm !


Ada yang kecik, ada yang besar, dan ada juga yang sedang sedang. Well, biasa lah kan, kalau jerawat tumbuh maka tangann pon memulakan tugas beliau. Iaitu, memicit dan menekan nekan. Lagi lagi kalau jerawat tu besar dan sedang masak ranumm, itu la yang 1st dituju. Tapi saket giler ahh. Pedih seyhh . 'ehh ehh, macam aku sorang ja kan yang buat aktiviti tu.. korang pon sama kan ? haa baek ngaku cepat.. >.<



Selalu nya, jerawat yang tumbuh kat muka aku ni jerawat yang tebal, korang tau tak jerawat tebal tu macam mana? alaaa yang ada kat dala kulit tuu. yang bila ditekan sikit dea sakit tuuu. tahu tak tahu tak ? haa baguihh la kalau tahu. huhu.. kalau dah masak on jerawat tu susah nak pecah. Korang pernah ada tak jerawat macam nie? Mesti pernah ada kan ? Macam mana ek nak hilang kan jerawat nie? hmm xda idea dah .. >.<



Setakat satu dua ja tak pa la kan, ni banyak pulak tu. Ada di kiri and kanan pipi. Dah tak manis dah saya selepas ni. >.<  Tutup engan foundation pon tk jadi jugak, masih kelihatan jerawat yang besar dan bertimbul timbul.  Aku kurang pasti apa puncanya sebab aku tak ada bukti yang kukuh lagi. tapi firasat aku mengatakan bahawa punca tumbah nya jerawat ini secara mendadak adalah disebab kan faktor berikut :


  1. tido pakai mekap. yang ni memang aku selalu sengat praktik kan. lepas je balik dari kelas, campak beg, bukak tudung , salin baju terus aku tidur. sampai ke sudahh.. krohh krohh krohh !
  2.  malas nak cuci muka. malas ni satu penyakit. kalau dah malas tu memag dah tak boleh nak buat hape la dah kan . kalau aku mandi 3 hari sekali, 3 kali la aku cuci muka. kalau dua kali, 2 kali laaa... kalau tak mandi , aku tak cuci la .. hahha (tak pernah tak mandi okay !) 
  3. selalu sangat makan benda yang berminya. haa ini pon salah satu punca nya gak aku rasa . apa rasa kalau gorang sayur tanpa minyak? gorang telur macam mna lak ? tak da minyak tak sedap lahh! kan ? lagi aku suka makan ayam goreng.hhaaa berminya jugak tuh ! 


moral of this entry, kita harus lah menjaga kebersihan muka, pemakanan, dan persekitaran kita. kalau nak cantik tak boleh malas malas, jangan ikot aku yang malas nie. 

14 comments :

chegu abbas said...

hihihihi...sakan no...

Azahari Yassin said...

yg 3rd tu mmg susah nk elak..hehe

Iin Kamheela Putri said...

harus rajin bersih muka...heheh.

done followed u ^^

Syuhada Nasya said...

chegu :: sakak sakan .. haa

Syuhada Nasya said...

chegu :: sakak sakan .. haa

Syuhada Nasya said...

chegu :: sakak sakan .. haa

Syuhada Nasya said...

azahari : hahaha.. tawpon ,, kn kn ..

Syuhada Nasya said...

lin : haha harus laa . tengs folo :)

Syuhada Nasya said...

lin : haha harus laa . tengs folo :)

Arra Ahmad said...

sy mls mandi.haha

ecadwinkyasha said...

jerawat eca kt muka dah kurang.cuma jerawat pasir yg halus2 tu je..tpi kt badan....arghhh,buat tension je :(

jemput tau join GA eca...
Rumah Terbalik FM Giveaway :)

Cik Adieb said...

hmmm,sama lahhh...jerawat sy kdg2 da kdg2 xda...cm biskut :(

Farra said...

penah mkn telur goreng without minyak. lg sedap rasenye :)

Syuhada Nasya said...

kak fara : pnah gak goreng tnpa minyak tp x sedap laaa .. xda rasa :p