Tuesday, February 28, 2012

Conference : emerging concerns or the global halal personal care & cosmetics industry


assalamualaikum,, hye readers .. lama tak update .. dah bersawang dah blog aku nie .. hahha.. sem ni aku rasa macam busy sangat sangat. banyak xtvt yang kolej anjur kan sampai aku tak sempat nak update apa apa.. banyak jugak la idea yang mencurah curah yang nak akku kongsi kan kat korang waktu tu but masa tak ada >.<   


encik di atas ni adalah Mr Mohd Faisal Bin Ahmad Fadzil , managing director to F.A Herbs Sdn Bhd, Tanamera Spa and Pura Intentions sdn bhd . 

pada sabtu yang lepas aku attend satu conference of the global halal personal care & cosmetics industry, anjuran State Government of Penang. kalau di ikot kan aku tak nak pon datang tapi conference ni salah satu daripada assgnment aku .. soo nak tak nak aku kena datang. kalau tak aku tak dapat 10% daripada asgment aku and aku dikira gagal .. Siapa yang nak gagal kan .. so aku pon pergi laa.. 


tapi best jugak sebab aku dapat tau perkembangan industry halal malaysia nie.. bagus jugak untus study aku sebab  aku pon belajar dalam bidang nie jugak , bukan conteng conteng muka je. tapi yang paling penting dapat makan hahhahah.. sedap kot dapat makan hotel nie .. tak sia sia aku duit aku rm50. hahaha 

detik detik sewaktu di hotel Eastin :


yang depan sekali tu nama dea wani .. comel je orang nya, macam anak cina taw .. huhuu , yang tengah tu pulak ain .. nama fb dea chu anne . dea pandai melawa .. hehhe kalah aku >.< and yg last skali tu cik nora herlina .. penolong puan tina iaitu owner kolej aku .. cik nora ni la yang mengetuai rombongan aku ke penang tu .. hehehw

haaa aku taw dorang semua ni tengah bosan ni hahah lebih lebih lagi kak ani yang depan ni .. hehhee



 dari tepi, aku, sebelah aku fara nadya , lily arissa, lya and last skali anis atirah ..


depan kak nas .. kak nas pandai buat jamu .. jamu dea memang bagus .. dulu dea belajar buat jamu kat indonesia ..


yang depan sekali tu fath .. cantik kan dea .. dea memang salu cantik.. hehe .. yang belakang sekali tu farah aniqah .. dea tu juru solek .. dea mekap lawo kot.. depan farah tu yg pkai tdung dot dot tu kak salis. dea tu pon juru mekap ...

paah and fath 


time nak melantak kot .. hewhew .. 

  makan di meja vip , masalah nya kusi meja tak cukup.. so bantai saja lah meja vip pon hahah .. bersama puan liza , tu yang sedang bcakap dgn hp tu.. ehh bukan bertudung.. tg x pkai tdung hewhew >.<

pukul 5:00 kami pon balik ,, tak sempat pon nak jalan mana mana ..


 tudung merah tepi sekali tu yati, aku, lya. alief, ain, yus and amy .. ehh pehal pulak dengan muka amy tu ? hahah ok terlampau banyak sapu bedak la tu :))

 duduk berhimpit sampai kain aku terkoyak haha fine

haha ok .. sampai kolej pukul 9 . uncle tu bawak slow . kalau tak dah lama kot sampai .. naik kematu bontot aku dok lama lama dalam bas tu ..
lepas balik aku tertido sampai pkul 12am .. 

credit chu anne
TAMMAT ! 

7 comments :

nasir hamzah said...

seronok yer... hehe

Cik Adieb said...

wahhh , best nya ... ble tau tntg industri halal Malaysia :)

Annur Syuhadah Saffrone said...

wah kemain syok.. free ke kolej sponsor ni..

Annur menulis tentangKESIHATAN-PERSIAPKAN DIRI UNTUK HAMIL

Syuhada Nasya said...

nasir : memang seronok .. heheh

Syuhada Nasya said...

cik adieb : best sangat , kat mlaysia ni banyak kot barang2 yg tak halal yang kita tak tau :)

Syuhada Nasya said...

annur : kolej sponsor la .. hehehe

Chu Anne said...

SERONOK SGT YUNK!!