Wednesday, December 21, 2011

Cinta Jarak Jauh

sapa kan gadis di atas ini ? dea lah tuan blog ini .. =)
oke, baca bawah.
entry dibawah agak panjang =)

CINTA JARAK JAUH J
Cinta jarak jauh ? korang percaya tak dengan cinta jarak jauh nie? Pernah ke korang alami cinta jarak jauh nie ? maksud aku dengan cinta jarak jauh ni ialah cinta yang kita tak pernah pon jumpa dea.  Macam cinta muka buku and  cinta twitter la.. mesti ada diantara korang yang pernah and sedang mengalaminya kan? Haaa aku pon pernah jugak mengalami nya dulu dulu time sekolah menengah dulu. Seingat aku masa aku umur 14tahun la kot. Now aku nak share kat korang la pengalaman cinta jarak jauh aku J

Okeh. Dengan bersemangat nya aku nak cerita kat korang nie tentang aku and si A bukan nama sebenar. Bagi aku si A ni 1st love aku. Semuanya bermula daripada aku. Dulu dulu aku nie gila berchatting. Sampai la aku singgah kat satu laman chatting nie yg bernama Kampong chat.
Aku ternampak c A nie post no dea kt wall tersebut. Aku pon dengan nakal nya amik no fon dea tu . ahaha.. saje nak kacau kacau orang. Rasa macam hodoh pulak kan bila ingat balik pangai aku mase muda muda dulu . sekarang nir pon muda gak baru 19 tahun je oke!.. hehe

Oke . sambung balik perbincangan kita. Lepas aku amik no fon dea tu ap lg aku terus miscall la dea. Tak kan aku nak simpan je kan no fon dea tu dalam hp aku. Nak buad apa? Buat pekasam? Oke. Lepas aku miscall aku tak dapat sebarang respond pon. Aku tak berputus asa and aku try msj gea pulak. perghh memang sombong gila la mamat nie msj pon tak balas. Aku pon berputus asa.

Keesokan hari nya malam tu aku dapat satu msj dari dea. Wahh happy gila aku. And dari situ la bermula nya perkenalan aku dengan dea. Dea berasal dari Sendayan Negeri Sembilan. Time tu umor dea 23 or 24 cam tuu la, aku da lupa sebab cita ni da lama. Semakin hary semakin saying, tak pernah aku rasa perasaan yang macam tu. Maybe itu permulaan untuk aku mengenali apa itu cinta. Famly aku da tau dengan hubungan antara aku dengan si A. dorang tak melarang aku pon and Cuma dorang suruh aku berhati2. Dorang risau aku akan diapa2 kan oleh si A tu.

Tapi apa kan daya ombak cinta da menguasai hati, aku x peduli pon kata2 parents aku. Sayag punya pasal sampai sanggup melawan ibi bapa. Tak patot sungguh la aku time tu. Sepanjang tempoh hubungan aku dengan si A tu, dea banyak bagi aku kemewahan walaupon dea tak pernah jumpa aku. Dea beli kan aku fon. Sanggup pos kan fon and kain baju kurung dari n9 ke ipoh. Yess aku terharu sangat!

Sumpah tu semua aku tak pernah mintak dari dea. Yang aku nak cinta dea ja. Tak perlu la nk mengepos segala bagai. Tempoh hubungan kami hanya 10bulan 25hari. Dea cakap nak bagi hadiah hari jadi aku awal. Aku pelik kenapa nak bg awal pulak. hadiah smpai 18mach2008. Besday aku 21mach. And 25mach dea hanta msj kat aku, dea suruh aku cari laki lain. Dea cakap dea bukan laki yg terbaek untuk aku. Dea x layak jd suami aku n ayah pd anak2 aku. Perghhh ni la ayat yg biasa laki bg kat pmpuan yg dea ah bosan.


Wah sedap nya kau cakap, habis hati aku ni sapa nak jaga.. memang hancur hati aku ni time tu, rase macam nk tutp je hati ni utk semua laki. Gila meroyan mabok aku time tuh! Aku makan pon x ikot time. Skolah pon kadang p kadang tak. Memang rasa idop aku hancur je time tu. Alhamdulillah sekarang aku sudah melupakan lelaki tersebut. Tengs di ats cinta awak! 3 bulan lepas tu ko muncul balik.. haha sori la aku tak kan trima kau lg.. kau dah buang aku kan.. so sila la pergi dari hidup aku nie. Memang menyesal la aku tak dengar cakap mama ayah dulu.


Hmmm cinta jarak jauh yang menyusah kan. Sekarang jiwa n hati aku da semakin kuat. Setiap yang berlaku akan aku jadiakn pengajaran. And apa yang aku harap korang jangan la terjebak dengan cinta jarak jauh nie. Tapi kalau dah pernah kenal ang jumpa tak pa lah. Jangan biar kan lelaki memaimn kan hati kita.

Thank for reading guys.. I’m sharing what I know, What I feel and what I see =) enjoy

Sekian terima kasih,

SYUNASYA

2 comments :

NotY taPi SkemA said...

saya pown cinta jarak jauh...
memng banyak cabaranya..tapi kena banyak bersabar..:-)

Fanny Fabian said...

saya pun pernah mengalaminyaa.. mmg sukar.. kalau xda trust from both side lagi la sukar.

p/s : i've follow u. mind to follow me back? i'm the new blogger. i found ur blog from 'blog kite2 jer'' hehe :)