Thursday, December 29, 2011

Azam Tahun 2012 =)



AZAM...
Perlu ka ada azam nie ? Kenapa perlu ada azam ? Kalau tak ada azam cam na, buleh tak ? Rasa rasa tercapai tak azam kita tu ?

Bila masuk tahun baru, semua orang tak ketinggalah membuat azam baru. Termasuk jugak aku sendiri dengan harapan azan tu tercapai lah.Sepertimana yang korang tahu, setiap manusia di atas muka bumi Allah nie memerlu kan azam dalam diri.  Korang jugak kena bersungguh sungguh melakukan azam tuh, kalau tak sia sia jelahhh kan? setakat cakap di mulut je baik tak payah la weyy hahah kan? kita senang melafaz kan azam tapi susah nak tunai kan nyaa. kan kan kan ?


azam perlu dalam hidup sebab dengan azam tu kita akan berusaha untuk mencapai matlamat idup and apa yang kita nak. kan ? Kalau tak ada azam makna nya kita tak da matlamat yang ingin dicapai.. Dengan berkat usaha and doa maka azam korang akan termakbul and tercapai =) dah dah syuhada oi, banyak pulak aku berceloteh yer.. mehh cnie nak gtaw azam 2012 aku >_< shy laa.. erm erm



Yang pertama, aku tak nak tinggal solat, ehhh bukan aku tak pernah solat tapi ada la jugak lubang lubang kosong yang aku tak isi.. =( so taun 2012 aku nak penuh kan lubang lubang tersebut. aminn

Yang kedua, pegi mana mane nak pakai tudung, maksud aku, dulu aku p kedai belakang uamh tak pakai tudung,jemur kain kat lua umah tak pakai tudung, sebab aku pk xjauh pon, dekat je pon, and xda orang yang tengok pon. ohh jahil nya aku kan, soo azam 2012 aku nk fulltime pakai tudung, nak tutup aurat segalanya.. Aku tak nak menanggung azab di akhirat .. oh nooo tidak !

Yang ketiga, aku nak belajar betol betol. Aku nak attend claz ary2, aku tak nak ponteng ponteng amalan setan dah, nak buad assignment,xmo suwoh owang buad kan dah, xmo malash malash dah, xmo xmo xmo :D

Yang keempat, aku nak perjaya dala course yang aku ceburi nie, 1day t aku nak bukak spa n saloon, huhuu.. amboihhhh.. setakat angan angan tak da usaha xleh gak cik syuhada oiiii.. and aku nak jadi kaya raya .. hahaha *puiiiihh sila muntah bila bc azam ni

Yang kelima. aku nak DSLR ! ahhh x kira nak jugak, b janji kan nak beli tok syg, xkira nak jugak,law tak syg xmo kawan dengan b. xmo xmo wekkk ! *paksa memaksa adalah amalan syuhada .

Yang keenam, aku nak jadi gemok,ya allah tolong la gemok kan ckit badan aku nie, tolong la ya allahh :'( , tak mau kurus dah, dengan berat 43.33 , aku selalu jadi bahan kutukan sahabat ku .. ahhh sahabat ap kah itu kalau salu mengutuk kawan .. sedey aww, tensyen ngat ngat! aurmmm

Yang ketujuh, Nak jadi cantik ! lebih cantik dari sekarang .. haiihhh cantik kah kau sekarang ? hahaha joke ja aihhh,, toksah muntah ijo ehhh.. =) aku nak jd lebih better la dari yang skrg nie, kalau tak aku macam idop segan mati tak mahu taw tak, terasa banyak kekurangan pada diri nie...

Yang terakhir, aku nak baiki hubungan aku dengan Amirul, aku sayang dea sangat, and 10/02/2012 genap setahun hubungan aku dengan dea, selama hubungan aku dengan dea nie, banyak sangat la dugaan melanda, tengs ya allah sebab kau tabah kan hati aku dan dea melaalui semua ranjau nie, kau bahagian kan lah kami and kau satu kan lah kami sampai ke anak cucu cicit, and hingga ke hayat kami .. amin.. =)



hmmm banyak nya azam aku nie,, hope tercapai laaaa.. and aku akan usahakan sampai berjaya,
chaiyorkkk ! erm erm erm... da baca ? sila ringan kan tangan untuk mengomen yer.. 
tengs =) S2 YOU OULLSS !






2 comments :

Miss Kagimoto said...

good luck dgn azam baru ye :)

kalau rajin singgah la komen my entry :)

CeRiTeRa MiSzChuEk ^_^ said...

nice blOg..
hOpefully totaly u can do more better okay ~
Insyaallah :))