Thursday, December 13, 2012

Final Examination !

Assalamualaikum !




menempek muka sendiri adalah sebagai mukadimah bicara itu adalah suatu kewajipan. okay memang terasa diri ni sangat ohsem , siapa lagi yang nak puji diri aku kalau tak aku sendiri. korang? tak. sedih pedih la. 

mulai esok, aku nak stop berblogging jap. tak da lah lama dalam dua minggu. ini kerana aku nak bagi laluan pada otak aku untuk amik exam. yes, minggu depan yaktu 17 haribulan bersamaan hari isnin, aku start final exam untuk semester ke 6.

see, aku rasa macam baru tadi mama ayah aku bersama adik-adik hantar aku daftar kolej.  cepat nya masa berlalu. rasa macam baru tadi kenal dengan   Cik Abang Sayang . rupanya dah hampir 2 tahun aku kat TAJ INTERNATIONAL COLLEGE ni .. pejam celik pejam celik esok nya dah nak kawen dah. kenapa masa berlalu terlalu cepat? teringin nak tido bawah ketiak mama, teringin juga nak kena sepam dua rotan dari ayah. rindu k rindu yang amat. tuhan saja yang tahu.

kalau di ikot kan, semester 6 ni adalah semester last aku kat kolej ni. semester 7 pula Practical . tapi apa yang menyedih kan ialah aku tak boleh practical lagiiii, sebab musabab nya ialah course aku yaktu BEAUTY MANAGEMENT tertinggal 2 lagi subjek hukhukk.. careless betol la management ni. menyusahkan orang ja. 

sebab kedua ialah, aku kena repeat ! ya repeat paper sebab aku kena banned. diharam kan masuk dewan exam sebab aku banyak kali tak datang kelas. spoil betul rasanya. aku tak datang bersebab la. bukan saje-saje. hmm apa nak buat dah nasib badan. aku pon tak tahu la kenapa semester 6 ni aku rasa lepu sangat otak aku. macam tak berfungsi dengan betul ja. apa kena aku tak tahu la. mungkin terlebih kasih sayang dari dea haha. ha itu pon boleh jadi satu penyebab tu. 

apa-apa pon. aku nak buat yang terbaik untuk exam ni. aku tak nak main-main dah macam lepas-lepas *ayat common yang biasa bebuadak pakai bila nak dekat exam* hmm kena usaha lebih la lepas ni kan. BLOG, TWITTER, FACEBOOK, tolak tepi dulu, tak menjaminkan masa depan pon kan ? mungkin akan bukak jugak, but takda la macam selalu. :)


peace (- _-)Y


9 comments :

kitatauke said...

tajuk final exam...tapi gambar mu...ambik course mak andam ke??..:)

farah.fauzi said...

good luck! eh? akak kat TAJ yg kat ipoh tu ke? farah kat unikl rcmp, ipoh..dekat jee laa kan?? :D

Syuhada Nasya said...

kitatauke : haha ya amik course beauty .. :)

Syuhada Nasya said...

farra : yaa kat situ lah hehe .. la nanti jom lepak same hehe

Nurhayati Abdul Talib (YATT) said...

good luck dear.... jangan lupa habis exam nnty terjah blog kite ek..huhuk dah cuti tu update byk2... :)

ikaa said...

ehhhh2 comelnya diaaa....

Cik Aichrah said...

Good luck dear ;)

Suhaili said...

saya dah review blog awak http://themustachestory.blogspot.com/2012/12/blog-review-4-syuhada-nasya.html

Fariz Reza [FR] said...

Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 1162 .

Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

Sebagai tanda kenang-kenangan antara blogger (^_^)

Jika ada masa yang lapang , saya Blogwalking ke blog awak

Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

From: Fariz Reza [Dot] Com