Monday, December 3, 2012

Aku .. Adik-adik .. dan Dot Dot Dot!

Assalamualaikum ..



jadi kakak sulung ni bukan nya benda mudah macam makan kacang. Sebagai kakak sulung dalam keluarga, memang perit untuk memikul tanggungjawab tambah-tambah lagi kena menjaga adik-adik yang ramai. Aku akui, kadang-kadang aku tak menjadi kakak yang baik and sempurna untuk adik-adik. *mod sedih = =''


kadang-kadang aku rasa aku ni tak layak untuk menjadi seorang kakak, aku pernah tanya pada diri aku sendiri kenapa ALLAH jadi kan aku seorang kakak? kenapa aku tak menjadi adik ? kadang-kadang juga aku teringin nak ada seorang kakak or abang yang boleh melindungi aku. sebab aku rasa aku tak mampu untuk menjadi seorang kakak sebaiknya. aku tak mampu menjadi contoh untuk adik-adik aku.


tapi sebenarnya, aku bangga punya adik yang salu ada tempat untuk bergurau sendaa, gurau-tawa, sumpah best!! aku bangga kot punya adik macam korang weyhh!! koraang laaa kawan n adik-adik aku yang terhebat di alam semesta abad ini.. sumpah lillah !! *tak keruan dah minah ni


kalau korang nak tahu aku ada 4 orang adik *tu pon kalau korang nak tahu laa = ='' ehh poyoo nyaaa

yang pertama ... Fiyy

ce tekaa yang mana ? hahahha tudung kuning tuhh .. dea ni penyegan.  tak tahu la apa benda yang dea nak segan kan = ='' dea ni garang.. kadang aku pon kecut dengan dea. dea tak suka orang dok menyebok masuk bilik dea , secara automatik dea akan menjerit satu taman gegar! AWESOME K! dea belaja kat KL dan berumur 19 tahun. Tpi minah ni tak kedekut, balik dari KL je macam-macam benda alah dea beli. kadang rasa membazir, eeii geram pula aku!! (- _ -)



yang ni adik aku no2..  sofea nama diberi, nama glemour nya FEA saja ! hahaha minah ni spesis macam aku jugak, suka makan camera. suka conteng muka. suka fesyen.. macam aku juga.. tapi perangai lain2.. dea ni pon blaja kat KL jugak! umo 18 tahun.. 


lepas FEA diberanak kan .. timbul pula si PUTERI BALQIS.. geram aku, aku pon nak puteri jugakk .. *mohon dilahirkan semulaa T___T umurnya 16 tahun ,, ya masih dtingkatan empat. dea ni sejenis dgn fea n aku jugak.. suka makan camera n conteng muka .. 

lastly.. nur maisarah .. hehehe
adik yg paling aku sayang ... sara ni hitam manis .. ikot ayah n fiyy .. :) dea ni rajen budak nyaaa.. salu dengar cakap orang.. hahaha tapi ikot mod dea jugak, kalau dah tengok katun tuu alamatnyaaaaa malas lah jadinya.. dea ni baru ja darjah limaa.. tp dsebabkan bdannya besar , mesti orang akan ingat dea nh tingkatan.. kesian kau dikk  = =''

see, aku punya adik yang ramai, semuanya perempuan pula tu .. AWESOME sangat! boleh share masalh sama-sama. tapi memang suka bergaduh. hahah gaduh la macam mana pon sebab AIR YANG DICINCAANG TU TAK KAN PUTUS! :D 


pesanan kakak mu ini untuk adik-adiknya :-

korang belajar la rajin-rajin, bila dah berjaya bantu mama ayah.. korang tahu kan mereka tu bukan senang, mereka bertungkus lumus cari duit untuk kita tau.niaga hari-hari dtengah panas..  korang jangan la jadi macam aku. korang duk kat KL tu jaga lah diri.. ingat ALLAH. jaga iman.. :'( masa depan korang cerah lagi.. cari lah duit bnyak2 dan jangan lupa juga cari kebahagiaan di akhirat.. :'( sayang korang sangat !! 


*secara spontan air mata aku mula menitis ..


TQ sudi baca. Assalamualaikum !

6 comments :

Lina Nadhilah said...

sedih baca :( hope korg bhagia selalu <3

Hafiz said...

kalau jadi anak sulung ni best la sebenarnya ..

Hafiz said...

jadi anak sulung bes!

9n0L4 said...

best ape jadi anak sulung. hee. sume adek pun ppuan. bleh kawen serentak ni. :)

::~♥ Lynn Abd Aziz ♥ ~:: said...

hai kak Nasya . nice entry . Lynn pun ank sulung jgk . pernah rasa mcm akk rase . :(

BW lynn ey ,

hannyabdullah said...

gitu lah adik beradik..kena ada kasih sayang,