Wednesday, April 25, 2012

laptop aku hilang !! :'(

 Assalamualaikum   




korang.. yu nak bagi tau ni.. kalau bukan dekat korang, dekat sapa lagi syu nak cerita. kasihani lah daku ini.. uhukk :'( haa yee laptop syu hilang.. tolong la percaya..


ceritanya begini....... jeng jeng jenggggggggg !




pada 12 april yang lepas iaitu hari khamis, pukul 11 pagi, syu dan sang kekasih pergi klinik yang terletak di daerah silibin. lepas pergi klinik kami pun pergi balik rumah mama yang tak jauh dari rumah sewa yu.. kira kira 20minit naik moto.. 


dalam pukul 4 petang syu balik rumah.. nak ambil laptop sebab sang kekasih nak pinjam. masuk bilik tengok beg laptop yang ada atas katil sebelum syu keluar tu dah tak ada.. syu jadi gabra carca marba.. terus panik.. syu tanya budak rumah syu ada nampak tak laptop syu.. dorang cakap dorang pon tak tau sebab dorang pon baru je balik dari kelas..


wahduhhh.. g mana ya? kok hilang sih ? gue jadi penasaran nihh.. 


syu dah jadi kelam kabut dalam rumah tu.. baju baju semua syu sepah kan sebab nak cari laptop syu.. ya allah... tolong la aku... jangan la hilang.. hmm


petang tu jugak syu dengan san kekasih pergi balai biat report.. tapi ada ke patot aku dah cerita dari A- z polis tu tanya awak buat repot ni atas tujuan ape? bengong tak bengong ? kalau korang la di tempat aku korang bengang tak ??


sekarang ni dab babarepa minggu dah laptop syu hilang.. susah syu nak buat asaiment.. banyak gambar gambar dalam laptop tu.. sayang sangat2 laptop tu.. berharga sangat.. syu bukan orang kaya yang leh tukar ganti laptop.. 


kalau korang nak tau ni dah kes ke 2 laptop hilang dalam rumah sewa syu ni.. bila tanya semua tak mengaku.. korang boleh tengok entry ni ..


hope orang yang mengambil laptop syu tu segera la bertaubat.. amin.. 







6 comments :

Shiema Sufian said...

Mungkin ada dalang disebalik kes ni kot

ezyra daniel said...

jaat nye...y amekk uwhh sure housemate akk jugak nie..eee teruk tul perangai

Ardini Izzati said...

Jahatnya orang curi tuu. Sabar tau :)

FazzYnameD said...

ui, kat rumah sewa ka? boleh buat spot check dengan tengok serial number.

Riena Haiqal said...

alahai sian nya...
polis tu sangat2 la bengong, orang dalam kesusahan ada kah patut dia siap tanya macam tu. kalau saya dah lama saya maki hamun dia.. orang tolongla... nah tengok saya pulak yang emosi... tak der perikemanusiaan betul polis ni

lolipop_oreo said...

done follow u