Monday, April 30, 2012

Lapar + Makan = Ayah Marah :(

Assalamualaikum ..

gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati aku lah. ehh apasal dak syu ni dok meroyan memalam buta nim? by the way, syu baru je lepas melentak semangkuk maggi asam laksa buatan air tangan sendiri. lapar punya pasal sampai ku hirup sehingga ke titisan terakhir kuah maggi tersebut. wah ayat kemain lagi. -..-'

dapat la membasahkan sikit halkum dan mengisi kekosongan perut anak anak cacing ternakan syu ini. lapar kemain apesal? padahal syu dah makan kot pagi + tengah hari + malam. tapi still perut ni buat bising ibarat macam pekerja yang berbulan bulan tak bagi gaji. bayangkan.

dalam pukul tiga lebih syu p dapur. godek godek tengok ape yang ada. ada maggi. okay cantik! boleh la masak ni. sapa punya entah syu bedal. haha. bukak bungkusan plastik kena slow slow sebab takot si mama dan si ayah dengar. potong bawang pon slow slow je, haha. 

actually, si ayah tak bagi makan waktu malam lebih lebih lagi lebih dari pukul 12am. gila mengamuk si ayah tu. mybe ada la sebab nya. bilik ayah dekat je dengan dapur.huhu

pernah dulu, syu dengan adq lapar sangat. teringin pulak nak makan ayam goreng. buka peti ais, goreng ayam beberapa ketul. tengah dok masak ayan tu atas dapur si ayah pulak keluar dari bilik.. 

"ni kenapa masak malam malam ni? kan ayah dah cakap jangan makan tengah malam, tak baik, dah pergi tidur sekarang!!"

syu dengan hati tersentap terus campak sudip a.k.a spatula kat lantai dan terus masuk bilik. mula lah adegan merajuk. haha ayam atas kuali tu syu biarkan je. si mama yang goreng ayam tu selebihnya. esok nya sehari syu tak tengok muka ayah. haha merajuk lagi niy.. haha!

lepas dah beberapa hari tu dah okay dah.. ala syu merajuk bukan nye lama pon. 

orang tua cakap tu ada betul nya. setiap nasihat yang dea bagi tu mesti ada baiknya. ada ke ibu bapa yang marah anak makan tak semena mena? ada ke ibu bapa yang pukul anak nya tak ketahuan hala? tanpa sebab munasabah dan munaserawak? cik muna sebelah rumah pon  tak akan buata kat anak dea macam tu. cuma ibubapa yang tak waras je nak marah and pukul anak dengan tak ketahuan hala.

apa yang penting, perut dah kenyang hahah !

teng korang sebab baca <3

6 comments :

CikMai said...

anyonyo cian dia lapo sampai kene marah..haha tu la len kali jgn nakal2...kan dh ayah marah..

Syuhada Nasya said...

haha.. biasa la cikmai.. lapar kan.. msti la makan.. haha jgn pukul suda.. mara xpe :))

Liyana Izzati said...

Hahhaha. Ayah lebih tahu dari kita kot. Mungkin betul jugak apa yang ayah sis buat tu. Hahaha. Sayang ayah :)

Syuhada Nasya said...

haha.. kan.. ayah lebih tahu.. hhehe ==''

a little less conversation said...

mana tak marahnye ayh awk, ayam tu nk wt masak nasi ayam sok nye..mmg la mengamuk..haha

princess of storytelling said...

hehhe.. tu la.. sapa soh makan malam..