Wednesday, March 28, 2012

Entry Untuk Ayah

♥ Assalamualaikum  



"assalamualaikum ayah, malam ni boleh tak hantar duit sikit kat kakak, kakak dah tak ada duit ni :( "


text dengan ayah harus lah dengan sopan , dengan harapan ayah akan bersimpati.. tapi malang nya langsong ayah tidak bersimpati sedikit nye pon. sobsob -..-'. semalam pukul 9pm aku text ayah aku tapi haremmm ayah nak balas, tak da kerdit lettuww :')


setelah berjanggut janggut tunggu,  pukul sepuluh baru ayah balas text aku tu.. haishhh baru top up la tuuuu .. kredit pon tak cukup la pulak nak call.

"pukul sepuluh lebih, lepas ayah ambil sarah tuisyen ayah datang" kata ayah

pukul sepuluh tiga puluh ayah datang dengan mama, rasa kerinduan yang teramat sangat, terus aku peluk mama ayah dengan eratnya, macam tak jumpa setahun, padahal bru ja jumpa minggu lepas. dalam tengah pelukan tu tetiba cik abang datang dengan motornya. cehh spoill. aku tengah dok feeling feeling macam ni cik abang pulak datang,-..-''


"haa elok la da datang, jom makan sama"  kata ayah pada cik abang.

tetiba je ayah ni, haha okay tak pa lah ayah belanja makan ..  ekceli aku da dua hari tak makan nasi. eh aku tak diet, gila apa nak diet kalau berat badan hanya 43kg? aku tengah berusaha nak  naik kan badan sikit, dalam 48 or 50 pon jadi la. hammm pleaseeeee T_T



lepas makan makan semua, ayah hantar aku balik.. aku ajak ayah jalan2 tapi ayah tak nak, ayah penat katanya.. hmmm ok aku faham ayah penat. its okay. majok majok ! memang best la semalam, kalau ada adik beradik aku yang lain lagi best. hmm rindu sangat detik detik berkumpul bersama sama.


ayah, kalau ayah baca apa yang kakak tulis ni, kakak nak ayah tau yang kakak sayang ayah sangat sangat. sangat sangat sehingga ke titisan air mata yang terakhir. cewah! ayah tahu tak, kehidupan kakak kat sini penuh dengan pancaroba dan liku liku kehidupan. perit bebeno sangat ayah, hari hari kakak makan megi. itu pon makan sehari sekali.


ekceli tak da la makan megi hari2 ada la gujak makan nasi tapi sehari sekali je lah. hmm. sobsob . nak mintak duit tapi takot ayah tak ada duit. tu pon kakak terpaksa mintak sebab kempunan nasik. kalau kakak balik rumah bole la kakak makan masakan mama. tapi kat sini kakak dah macam warga somalia je. huhu. tolong la percaya. :(


maaf kan kakak juga sebab hampa kan ayah. SPM kakak 3 tahun yang lepas sangat teruk, tapi tak ada yang gagal pon. masih boleh masuk kolej yang termurah sekali di abad ini. bangga tau tak !


korang, entry ni bukan entry simpati, tapi entry mintak kaki. hahah cerita ni bukan rekaan semata mata. semuanya adalah benar benar belaka. tiada yang benar selain yang benar benar belaka. okay. maaf entry tak seberapa. penulisan tunggang langgang, langsung tak menarik kan.


terima kasih sudi baca   


syuhada nasya   

12 comments :

Ini Kisah Tia said...

study mana? sedih je bila duduk jauh dari keluarga ni kan ..

Syuhada Nasya said...

ipoh je wak .. hmm

Miss Fafa ♥ said...

Sabar , ok ? :)

Sahabat said...

Seronok kan ada ayah....:-)

shiema sufian said...

Best bila dapat jumpa mak and ayah. Shiema seminggu je lagi nak balik (:

Rara Nasiha said...

alolorrr, ni homesick la ni kan. biasalah student life memang macam tu. :)

_mauhaha_corner said...

xpe awak..susah sementare je..nnti da ada abiz study,,insyallah..:))

Pit Kassim said...

sediss bace... teringat kat mak tersayang... <3~ :'(

Mimi Nur Farahin Hassan said...

Sayang ayah saya gak ! =)

Mr. Doctor said...

jelesnya org kurang berat nak tmbah berat.. saya yg berat ni xmau nak turun plak.. jom bluetooth lemak.. hehe

dear yayah said...

life kat uni mmg kalu x merasa maggi mcm plik je.. huhu.. besela, kdg2 terpaksa ikat perut

Rafiq Naemah said...

folower no 700 =)...follow blk yaa... dak baru belajar....=)