Monday, March 26, 2012

Duduk serumah pon nak curi bra kawan ke?

Assalamualaikum 


pernah tak barang barang korang kena curi? pernah tak bra korang, sepender korang, baju korang, kasut korang, tudung korang dan sebagainya kena curi? pernah kan pernah kan? yee.. termasuk juga dengan aku yang pernah dicuri bra oleh rakan serumah -.-'


kisah bra aku dicuri itu masa aku sem 2 taun lepas. biasa la kak kiah oii, perempuan kan kalau dah duduk satu rumah beramai ramai, tau kan macam mana ? macam ikan sardin dalam tin la.. dah la bra tersebut menjadi kegemaran dahku, tetapi telah dicuri oleh makluk yang ganjil yakni rakan serumah ! 


kalau bra tersebut jemur kat luar memang dah sah sah la jantan atau peminat misteri yang ambil tapi bra tersebut dijemur didalam rumah. tak kan jantan juga yang mengambilnya? *garu garu kepala. ohh bukan yang tu sebenarnya yang aku nak cerita. itu cerita lama dan aku dah maafkan sesiapa yang mencuri bra kesayangan aku tu. 


maaf la.. kalau awak awak semua merasakan entry ini agak kelucahan sedikit. sebenarnya bukan ini yang nak aku ceritakan.2hari lepas kalau tak silap nenek aku la kan, kawan aku iaitu anis athirah ada seminar kat pahang semala 3 hari. 




dalam aku dok syok2 online pesbuk tibatiba anis chat aku.
anis : syu.. betul ke laptop anis hilang?" terkezut aku bila dea tanya macam tu.
aku : hah ! hilang? macam mana boleh ilang? 
anis : betul ke hilang ni atau pon korang saja nak kenakan anis?"
aku pon kluar bilik tanya kawan kawan yang lain, menurut kawan serumah aku yang lain iaitu kak awa, *pehal ayat aku skema tak pasal pasal? . anis letak laptop dalam loker beliau den beliau suruh kak awa tengok tengok kan.. lepas balik klas kak awa tengok ada lagi, lapas tu malam tu tengok dah hilang. atototoiiii.. beruk mana pula yang nengambilnya pon?

aku : betul anis, dah hilang, syu dah tengok dah dalam loker anis tak da laptop. yang ada cuma bra, sepender, singlet dan buku bukuan,  anis bila balik?"

anis : ahad.. " jawab sepatah je.. tak da mod lettew!

tamat la chatting kami.. sebelom kes laptop anis ni kena curi, pensel box iaitu kptak pensel kak awa pon telah dicuri. dalam kotak pensel tu ada henset, dan handphone *ouh, heensetn handphone sama eh ?.  ohoii ! time dengar laptop anis hilang tu aku dah jadi takot. adakah aku mangsa seterusnya? atau... jeng jeng jeng,,


lepas ni, aku harus berhati hati.. mana lah tau esok lusa tulat tonggeng, laptop or barang barang aku yang menjadi mangsa. oh no .. tidak ! kalau aku tahu la siapa yang curi tu memang aku korek korek hidung beliau dengan garfu. biar besau lobang hidung beliau !



kita kan duduk serumah.kenapa perlu kita mencuri barang kawan yang lain ? kalau nak pinjam cakap. kami boleh bagi pinjam... tapi, kalau dah pinjam tu jangan la pulak buat harta sendiri pulak. ingat tu .. *pesanan untuk diri sendiri jugak. . moga moga laptop anis dapat jumpa and orang yang mencuri tu terima padahnya.. kawan makan kawan.. itulah dunia sekarang.




sila terbalik kan laptop untuk melihat secara kepuasan. hey ! tudung hitam tu la anis, sebelah tu aku ^_^ comel kan anis ..











macehh sudi baca.. sila sila la komen.. 
syuhada nasya

12 comments :

Mak Wardah said...

Salam Kenal. Ada jugak org mcm tu? Yg dlm2pun dicuri...

Syuhada Nasya said...

mak : salam knal jugak .. ye kak.. dah sidai bra tu katpenyidai , time nak amik tgok2 ilng .. hahahadoi

Cik Adieb said...

Mang ada , senior sy hilang sepender . Yang sy heran , sepender pown maw dicuri.Peliks

~Eizny Ejan~ said...

izni pn penah gak brg dicuri..perfumes yg jarang pakai plak 2...
dah agak da sape yg curi tp org 2 xnk ngaku pdhal 1 blik kami aje then dia je yg tanye abt perfumes 2 almost every tyme when iz use that perfumes -_-
sejak 2 terus x tegur...

suecomey..: said...

curikk bra xtahan..adehhh..hihi

laptop tuh bkn murah nakk beli lg..cian anis..xsuke laa org mencurikk ni!

Syuhada Nasya said...

cik adeb: kan .. apala yg dorang nk dgn sepender yg dah pkai .. eiii

Syuhada Nasya said...

izny : pergh .. lagi teruk orang tu .. satu bilik .. adudu mcam mne la nk berdepan degn dea t kan .. msti meluat

Syuhada Nasya said...

sue : hahha memang tak tahan .. ahhaha kan .. da la mahal. anis tu smpai nanes2 dea .. hmm pity himm :(

shiema sufian said...

Takutnyaaa lah hai kalau duduk rumah dgn org yg suka ambil brg org ni -.-'

Syuhada Nasya said...

shiema : takut kan kak.. barang mu batang mu, barang ku barang mu jua ..nehi nehi haha

are_lin@yu said...

Pelik tapi benar ayu pun pernah dengar kes macam ni..memang bena2 berlaku..mgkin yg curi tu buat kearah yg tidak elok!!

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

alahai, pakaian dalam jangan lah nk berkongsi. geliiii... huhuhu