Tuesday, March 20, 2012

kaum adam ni memang kadang menyakit kan hati betul la.. T_T

Assalamualaikum..


Hi ! kenal aku lagi tak? lama aku menyepi dan menghilang tanpa khabar berita.. Ececehh! Tak da la lama mana kan, baru beberapa minggu. Aku kekeringan idea sebenarnya sampai tak tahu nak update apa. HAHA! Haaa aku nak share kat korang apa yang aku alami.


Dalam 2 minggu yang lepas la kot kalau aku tak silap, ada mamat ni nama dea Nazmi Faiz, dea chat aku kat facebook. Aku tak tau la dea ni betul betul pemain bola sepat tu ke atau pon fake sebab dalam fb dea tu dea pakai gambar nazmi tu. Friend pon 9ratos orang . Tapi aku rasa bukan .. fake fake fake ! oke.. lepas tu dea tanya ada number tell tak ? *bengong punya soalan kan. Budak kecik darjah satuduatigaempatlima pon dah pakai phone ini kan aku yang sudah besar dewasa and gojes ni tak kan tak ada kot? hahha Aku jawab tak ada. aku pakai public phone.


Dea cuba jugak nak mintak. Dea cakap bukan dea nak jual pon, anggap je dea tu abang aku. Aku tak kenal kau kenapa aku nak anggap kau abang aku? Mana la tau kot kot kau tu peromapak yang dikehendaki polis ke, pengedar dadah kee.. peregol kee.. eee maaf la yerrr.. aku tak bagi number aku pada orang yang aku kenal. Selang beberapa hari dea mintak lagi. Tapi sayangnya cubaan dea tak berhasil. Dan selang beberapa hari lagi dea mula menunjuk kan belang nye !!



lelaki macam kat bawah ni terjadi sebab dea tak dilayan ! bila dea tak dilayan dea akan menyerang kita ! soo untung kaum perempuan yang ayu cun melecun gojes meletup hot tu please laa jangan sesuka hati je approve lelaki yang fake or yang tak da muka nie. aku cukup tak gemor la.. nak nasihat tu biar la betul caranya. tapi aku rasa gambar2 aku tu tak ada pon yang mengairah kan. tak caya? p kat fb taip syuhada nasya. tengok ada ke tak? lepas je tau dea fake and mencemarkan maruah korang , block kan terus.. biar padan muka ! entry ini untu kaum lelaki seperti dibawah ni ! terasa? hambek semua kat hang! nak marah? kesah pulak aku kan ? huahuahuahuaaa godaii !



  • Nazmi Faiz
    • salam
    • nk tnye
    • wsalamm
    • tnya laa
  • Nazmi Faiz
    March 10
    Nazmi Faiz
    • mata masuk air ke?
    • haa?
    • mksug awak?
    • mksud
  • Nazmi Faiz
    March 10
    Nazmi Faiz
    • cam ner leh besar cam gitu?
    • hahaha
    • tu semua kerja lens
  • Nazmi Faiz
    March 10
    Nazmi Faiz
    • haha
    • xaci la photoshop
    • bukan photoshop laa
    • adeii
    • sy tak reti pakai photoshop
    • bnda tu pon sy xda
    • kanta lekap laaa
  • Nazmi Faiz
    March 10
    Nazmi Faiz
    • ape motif letak gmbr lawa2 kt fb.?
    • nk promote diri ke?
    • err?
    • killer punya soalann
    • masalah nyer lawa ke?
    • kenapa tanya saya?
  • Nazmi Faiz
    March 10
    Nazmi Faiz
    • mmg xlawa pon, saje ambek aty ckp lawa.. 
    • bub gmbr awk ler saye tnye..xkn nk tnye apek jual ikan plak la kn.
    • abis tu apa yang awak tak puas hati ni ? ce bagi tau
  • Nazmi Faiz
    March 10
    Nazmi Faiz
    • bukan xpuas hati
    • cume rase funny ciket
    • funny ?
  • Nazmi Faiz
    March 10
    Nazmi Faiz
    • letk gmbr cun2 kt fb mcm nk jual diri plak
    • posing bgai nk rak
    • nk cari bakal suami bukan cam tu carenye
    • biar laaaa
  • Nazmi Faiz
    March 10
    Nazmi Faiz
    • org nasihat xnk dgr
    • adoii
    • apa hal pulak nie???
  • Nazmi Faiz
    March 10
    Nazmi Faiz
    • no wonder la byk kes pmbuangan bayi
    • hey
    • jaga mulut awak
    • tak payah la tengok kalu x suka
  • Nazmi Faiz
    March 10
    Nazmi Faiz
    • mslhnye dh awk letak kt album, ye org tgk rase meluat plak kn
    • sapa pulak cari bakal suami ?
    • cari bakal suami dalam fb ?
  • Nazmi Faiz
    March 10
    Nazmi Faiz
    • abes nk cari sape ltak gmbr camtu.?
    • ingat saya kemaruk sangat ke?
  • Nazmi Faiz
    March 10
    Nazmi Faiz
    • nk cari laki hot la kn?
    • laki hot ? maigod ! tolong laaaa
  • Nazmi Faiz
    March 10
    Nazmi Faiz
    • laki yg hot2 tgk dia ngorat awk, sonok la kn..awk pon rase hot..
    • ada ap dengan laki hot ???//
  • Nazmi Faiz
    March 10
    Nazmi Faiz
    • bdk2 zaman skg dh makin bijak.. nasihat pon xnk dgr.. mmg xmakan saman.. xpelah.. saye dh nasihat.. xnk dgr xpe.. jgn mnyesal dkemudian hari.. wasalam
    • jap
    • nasihat ke macam tu ??
    • apa kena dengan pembuangan bayi pulak ???



      n

11 comments :

tyhafyha said...

bhahahha sian kaka,sampai camtuh skali aek

ecadwinkyasha said...

lelaki mmg camtu...dia nasihat maybe sbb dia suka kot....nazmi faiz tue.ahahaa..nazmi faiz fake adalah kan?!.hahaha

Syuhada Nasya said...

tyha : hahaa sgt kasihani kn :(..
asha : ntah la .. dea mang fake pon .. hahaa

Budakkoko said...

owh . sengau punye mamat nea . lahir tak cukup bulan ke ape . cakap ikut sedap tekak je . HUHU .

mairah cadburry said...

-______________________-

kura said...

parah parahh. hahha

malaysiabolehje said...

Gua sokong lu brader jimie.. kua kua kua kua

Syuhada Nasya said...

tak payah n sokong sgt -..-''

Syuhada Nasya said...

tak payah n sokong sgt -..-''

Pit Kassim said...

kesiannye... mn boleh....nasihat pown ada cara... kadang2 nasihat tu sendiri boleh menyebabkan ssorg tu jauh dari agama...

Anonymous said...

ade betolnye nasihat die cumenye cara die sampaikan tak betol..
dalam islam tak boleh letak gambo untuk menunjuk2..boleh pun saiznya kecik aje..hihi..=)