Monday, June 18, 2012

tiba tiba jadi sebak :'(

Assalamualaikum korang !

sabtu lepas aku g mydin yang baru bukak kat meru raya tu. tengah dok jalan jalan ayah call aku ..

ayah : assalamualaikum !


aku : waalaikumsalam ayah .. 


ayah : kat mane tu ? bunyi bising bising tu.


aku : err.. kakak kat mydin ni.. beli barang dapur..


ayah : yeke.. bila nak balik ni .. sabtu ahad ada klas ke?


aku : ahad ada klas.. kenape yah ?


ayah : ada la ape.. rindu je kat kamu.. 


aku : err.. rindu kat ayah jugak.. rindu kt semuanya ..


ayah : oke ler.. nanti kalau nak balik call ayah, nt ayah amik..k..jaga diri jangan lupa solat.. ingat tu ..k bye .. i love you.. 


aku : ha.. ok la ..baik lah ..i love you too..




korang nak tahu, aku sebak duhh bila ayah cakap macamtu . ayah yang kadang baran, asyik nak marah, yang tak pernah cakap  I LOVE YOU kat aku tiba tiba kata i love you n rindu bagai kat aku.. dalam hati aku aishhh ayah ni dah kenapa.. haha jahat punya anak.

masa ayah cakap macam tu aku dah nak memelah air mata ni .. tapi sempat kawal sebab malu kawan kawan lain tengok. ayah mana yang tak rindu kat anak dea kan. seego mana pon lelaki mesti ada rasa kasih sayang dalam diri dea.

ayah jenis yang tak suka tunjuk kan kasih sayang dea tu .. ego kan nama nya tu ? depan kami, ayah tak sukanak belai belai kucing .. tak macam mama suka sangat kucing sampai bawak tidur.

ada hari tu aku ternampak ayah belai belai kucing aku kat rumah. haaha ayah ingat aku tak nampak kot apa yang dea buat. hehe so sweet la ayah .. macam yang aku kata kan tadi, ayah seorang yang tak suka tunjuk kan sayang dea kat orang. cuma dea tunjuk kan melalui tingkah laku.

apa apa pon .. aku sanagt sayang kan ayah aku.. dea lah yang terbaik bagi aku walaupon kadang kadang ayah garang gila bapak. tapi aku tahu apa dalam hati ayah ..dea pon sayang akan anak anak nya .. ceh ayat.

Encik Nasya , saya sayang anda T_T

tq sebab sudi baca :)

yang penat menaip :
syuhada nasya

5 comments :

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

bapak ne meamng jarang tunjuk kash syg die kt die.. tp bile sekali die tunjuk tu yg wat kita sebak kn :)

Mya said...

happy father's day to ur father. and mydin meru raya tu besar sungguh kan. xsabar nak tunggu semua kedai kat situ bukak hehe

Fazi Isma said...

jelez kt orang ada ayh.. =) hrgailah mereka dear..

Yumida said...

sama la daddy sy...daddy suka membebel..pastu suara dia tinggi..pagi2 kompom dia akan speaker kan kte org soh bangun...hubungan kurang rapat..then bila dh besar..touching bila tgk dia..beriya2 bila kte org blk kpg...
ms hari bapa hari tu..1st time in my life text wish slmt hari bapa kt daddy..then dia reply. TKASIH. TD ADIK KO BELI KEK CELEBRATE HARI BAPA. touching..huhuhu

CINTA UNTUK KITA said...

bapa mmg garang, panas baran, kdg2 terlebih tegas buat kita touching tak tentu psl.. tapi sebalik semua tu sebenarnya dia lembut, hati tulus and sayang gila kat kita anak2nya..:(