Saturday, June 2, 2012

kerja ohh kerja !

Assalamualaikum !

seriyus mata gua dah rabak serabak rabak nya ! jadah apanya pukul lima tiga puluh sembilan duk update blog? tak reti nak tidoq ka? ekceli aku baru ja lepas bersembang sambil bergosip dengan rakan rakan taulan aku ni. melepaskan tekanan sebab petang semalam amik result untuk semester empat.

ok entry ini bukan bercerita pasal berapa result aku dapat. sila lah jangan menanya kan ye. = =''

aku nak cerita kat korang ni harap korang sudi la membacanya k. kalau taknak baca korang kena baca jugak. ini paksaan. kejamnya la hai.

sebenarnya aku memang dah lama pasang niat nak kerja. yelah kerja part time memandangkan aku tengan belajar sekarang ni. niat nak kerja tu dipasang sejak tahun lepas lagi. niat tu disokong pula oleh bf aku. tapi mama ayah tak berapa benaarkan aku kerja sebab dea tak nak aku tak focus dalam pelajaran.

semalam aku dengan bf aku p mintak kerja kat McDonald. cadangnya kami dua nak kerja sama kat situ, tapi bf aku kata kat manager tu yang kita ni couple. terus manager tu kata kalau couple kami tak terima. kenapa pulak ? manager gemuk lagi sihat tu kata kat sini kami semua friendly, saya boleh tegur awak sesuka hati dan awak pon macam tu jugak. perghhh !! cuba banyangkan kalau ada yang couple kat situ mesti ada yang cemburu kan kalau sasiapa yang tegur or berkomunikasi dengan bf/gf dea kan ? kalau aku pon aku ngamukkk !! haha



ok ini memang kerja gila . tak sanggup aku tengok bf aku kena ngorat denag betina lain. haha. kalau korang pon macam tu jugak kan. dah la depan mata aku pulak tu. memang nak kena sekeh la minah tu haha.

manager tu suruh aku mwngaku kat semua orang yang aku dengan bf aku ni kazen. mana boleh. nehi nehi. kang terkantoi panggil baby sayang nanti tak ke naya. aku ni kejap kejap je la boleh panggil kau aku. buat nya tersasul. haha tak boleh tak boleh...

balik rumah, terus buat keputusan tak nak kerja kat situ. haha soo memilih !! terus takjadi kerja situ haha. aku tak nak amik risiko la.. hmm aku ni jenis kepala angin soo paham paham laa..

esoknya pulak p mintak kat OLDTOWN. dulu pernah mintak tapi tak kena panggil pon. maybe sebab pekerja dea tu tak bagi borang aku kat manager ni. sooo semalam terus pjumpa manager oldtown tu mintak kerja.


ok akhirnya aku dapat kerja setelah setahun aku menanti.haha.alhamdulillah. manger tu baik. pahamsebab aku ni student but im not stupid yer. insyaallah isnin ni aku dah boleh masuk kerja. alhamdulillah sekali lagi.thank ALLAH <3

untuk mama ayah.. kakak cari kerja sebab kakak tak nak susahkan ayah mamam lagi. kakak tahu mama ayah susah. jagi kakak dah ambik keputusan kakak keja part time walaupon gjinya biasa2 ja. kakak tahu cikyang ciknya pon nak blaja. so sebagai kakak yang sulung kakak nak cuba bantu adik adik. walaupun sikit. hmm

sayang mama ayah <3


tau dah korangnak cakp apa.. tembam kan 

hmm 


doakan aku ye korang ..

tq :)

yang penat menaip
syuhada nasya <3

14 comments :

KorN said...

haha... kantoi panggil beby syg, cube la pngil tok nek.. bekap...

nik rosmawati said...

wah..rajinnya nak keje part time
gd luck dik

Sayidah Nafisah Ruslan said...

saya pun baru habis kerja part timr. keje promoter dekat parkson. dekat old town tu keje sekali dengan bf lah ek?

memang susah kalau nak keje sesame ni. takut cemburu.. huhu

Syuhada Nasya said...

korn : itu lah yg saya cuba lakukan hahaa

Syuhada Nasya said...

kak nik : tamba pndapatan.. cr duit poket skit :D

SAYIDA : EH TAKK.. bf x keja pon .. sy sorang je :)

NadNod said...

tahniah dah dapat kerja utk cuti sem ni ;D hee. siapa je boleh tahan bf kena ngorat org lain. kan kan

Yumida said...

laaa sweet nya gegirl ni...nnti jd pekerja yg berdedikasi erk...

Fariz Reza [FR] said...

Assalamualaikum.....tuan hamba datang sini dari empayar yang jauh semata-mata mahu menjemput saudara/saudari
dalam "Segmen: Trademark Blog Saya"
harap SYUHADA dapat hadirkan diri dan dalam masa yang sama dapat menjadi rakan dan readers patik (^_^)

Salam selamat dari FR , assalamualaikum dan senyum ceria dalam ranjau meniti kehidupan.

Direct Link -- Segmen: Trademark Blog Saya

Busyra Bt Takiyudin said...

rajinya keja :)

9n0L4 said...

anak sulung macam tu lah kan. kerja part time ni bagus. cari pengalaman. :)

hyz said...

selamat bekerja di Oldtown... hehehe.... kije sama ngn bf jugak ke kat oldtown tuh? aisshhh x ley berenggang!!

Yuyu Zulaikha said...

cantik nyeee dia :)

Yuyu Zulaikha said...

cantik nyeee dia :)

Sarah Mohd Saleh said...

ecehhh.keje leklokkk ;D