Saturday, March 23, 2013

Happy Birthday To Me



Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani 


ehem, harini dua puluh tiga hari bulan tiga. bermakna umur aku dah dua puluh satu dua hari. kenapa dua hari? ok sebenarnya birthday aku dua puluh satu hari bulan tiga yang lepas. haha lambat buat entry macam ni lah jadi nya. sepatutnya on time. apa nak buat, mood malas semalas malas nya datang. 


masuk ja dua puluh satu hari bulan tiga hah berpusu pusu orang post kat wall facebook. hampir dua ratus lebih wishes. aku tak batak pon sebab aku tahu korang lagi ramai kan? haha 


betul ke aku dah 21 tahun ni? *tampar-tampar pipi , k sakit* okay terpaksa terima kenyataan, dah tua, ingat umur baru je 12 tahun. dah tak boleh nak manja-manja dengan mama ayah. lagi satu yang penting dah tak dapat duit raya lagi! T__T meh tengok siket muka umur 21 tahun cik kak ni T___T


fuyoo, dah lah putih, menawan pulak tu :D
HAHA
maaf, tu bukan kata-kata saya, tu kata-kata kak yuyu kita ni. ehe


dah masuk 21 ni. rasa nya macam tak matang lagi je. rasa macam budak kecik yang comel lagi ayu je. tak nak membesar. tak nak jadi tua. nak comel je sentiasa macam kak juju jalika. tapi nak buat macam mana dah fitrah manusia, kecantikan tak selamanya kekal abadi, tua kerepot jugak kan. haaa berfalsampah pula aku khonn!


tapi, dalam kegembiraan menyambut birthday, terselit jugak rasa sedih. tak dapat hadiah, tak da kek, semuanya mendap sebab mood exam! i hate exam!  haha tapi kalau tak da benda tu pon tak pa, asal kan ada iringan doa sahabat-sahabat dan keluarga. tu pon dah cukup bermakna. 


lagi satu, buat apa nak sambut kan sebab semakin meningkat umur kita semakin dekat kita dengan Allah, semakin dekat kita dengan mati. 



tq sudi baca 

16 comments :

Lissa LaLissa said...

happy belated birthdayy~ ^^

ANa Ahmad said...

putih putih melati piwit haha.. epi bufday my dear ;) moga tuhan sentiasa ada bersama awak selepas saya :P

Yumida Huda said...

hp bday ye
sweetnye cik adik manis
follow here

Aku Penghibur said...

selamat hari lahir ..semoga di panjangkan umur dan di murahkan rejeki :)

♥ Yaya Fitri ♥ said...

Dear..Happy Birthday :)

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Muhammad Nur Aliff Saji said...

wa.. happy belated birthday....

Syuhada Nasya said...

Tq awak. Amboi2 hahaa

Syuhada Nasya said...

Tq kak :)

Syuhada Nasya said...

Tq abg hot. Amin hihik

SyamimiNazifa said...

happy belated birthday ;)

tenku butang said...

hepi besday dear.. =) cumeyy

Cik Bluewendy Wendy said...

selamat harilahir, smoga panjang umo n dimurahkan rezeki.. dan stay cute okeh.. ;)

MéuzAngelo™ XXIII said...

suka dgn template yg simple ni.. cuma tak suka blog yg ada lagu. kesian kat bdk2 yg pakai berukband. kalau takde quota takde hal la kan.. :)

Zamani Abe said...

happy belated birthday.. semoga sukses dlm khdpn ya ;)

Sarah Mohd Saleh said...

Lewww 21 dahh umo, hengat 19.hewhew. Btw may this year gives u happiness and success :) insyallah