Tuesday, November 20, 2012

Gua Hampir Ditipu !

Assalamualaikum !

beberapa minggu yang lepas, aku , lenny , yati n eykin telah keluar berpeleseran ke JUSCO KITA CITY IPOH ! .. yess betapa happy nya kami2 bila dapat berpeleseran .. sebab lama sudah tak keluar dengan kawan kawan. thanks amin (bf yati) sebab bawa kita semua keluar.

Aku berpeleseran disekitar jusco tu sampai tak hengat donia. Kalau keluar dengan BF susah nak masuk kedai kedai baju sebab lelaki ni tak berapa suka sangat nak ikot kita masuk kedai-kedai baju, kasut, kan? sebal deyh ! (-_-)

Lenny la orang yang paling gila sangat shopping, lepas satu kedai ke satu kedai dea masuk. kami ikot saja.. kalau boleh semua kedai yang ada kat JJ tu dea nak masuk. kalau dah masuk satu kedai tu bukan nya kejap, lama woo hampir setengah jam. haaa parah kan? aku pon macam Lenny jugak dulu, tapi bila dah semakain tak ada duit ni aku mengambil keputusan untuk tidak terlalu obses sangat laa sebab , sakit jiwa wow kalau jalan-jalan tak ada duit ni. Rasa macam nak beli tu nak beli ni, kalau nampak something yang berkenan dihati. seksa jiwa batin i uollss  = =''

lenny si kaki shopping, sorry lenny i curik pict you = =''



selepas penat jalan jalan cuci mata , walaupon hati sakit tak dapat beli apa-apa ioullss ke FOODCOURT  . beli big apple je yang mampu. okay la kan ? 

hanya mampu beli yang nih , well aku paling suka yang ada cheese nih, terliur mak !


dalam kami duduk-duduk makan-makan.. tiba-tibaaa.. sorang laki datang. katanya dari KL, dea jual minyak wangi, yes sangat wangi tapi nak beli pon was-was sebab takot tak ori je. membazir la kalau tak ori kan ?







aku ni dah la tak pandai nak bezakan yang mana palsu and yang mana ori. hehe mamat tu kata minyak wangi tu ori, siap tunjuk demo lagi ori or tak, tapi tak tahu laa betul or tak apa dea kata tu kan. dea kata kalau ori, bila botol digoncangkan buih akan hilang cepat, dan kalau kita bakar minyak tu still wangi, 

but, bila aku baca blog kak fatin liyana, dea ada buat entry pasal minyak wangi, then dea kata if ori buih akan lambat hilang. huhuu maknanya mamatu tipu lah eh ? = =''

nemind lah k, hehe sesetengah orang tak kisah pon kan yang ori ataw tiruan yang pengting wangi, hehe xpe la, kalaua da duit macam-macam boleh beli kan? kalau tak ada tu memang sakit la kalau berjalan tak da duit haha .. 

terima kasih sebab sidi baca, :)




7 comments :

GreenSejukhati said...

owhh , hampir kne tipu ngn mamat minyak wangi tu ekk..jgn beli laa klau da tau tak ori kann2..hehe

Ammelia Yusoff said...

haha mamat tu bagi statement terbalik ngan kak fatin liyana :)

kaizen said...

nk puas ati beli ori... harga tolak no 2... yg penting... PUAS ATI

Yanie Andierah said...

Sebab aku xleh masuk asrama ? http://yaniesayangawak.blogspot.com/2012/11/sebab-aku-tak-boleh-duduk-asrama.html

jaakechik said...

arghhh terliurnya tgk donut big apple tu, lama betul x beli... tetiba terliur di tgh2 mlm ni..hihi...

p/s : kalo betul ori, harganya takkan murah. bila sstu brg tu terlalu murah, mesti ada something wrong somewhere tu..

Name What You Want said...

Hi, check out www.namewhatyouwant.blogspot for chic and reasonable accessories. :)

Mr. Doctor said...

Aloh aloh kompios buih buih ni.. Mana yg betul? And kenapa big apple tu xda the allien? Yg tu la plg sedap! Haha