Monday, October 15, 2012

Happy yang tak berapa nak happy ..

Assalamualaikum !

Kehadapan blogger blogger semua yang budiman, comel lagi menawan. Munculnya aku di sini ialah untuk mencoretkan serba sedikit tentang apa yang telah aku alami dalam beberapa hari ni. Haha ayat can not go betul kan .. Anyway, sukan dah habis dah minggu lepas. So masa sekarang nih nak fokus pada pelajaran. Minggu depan midterm woi, aku satu apa buku pon aku tak baca ni. Kecut perut ni. > <

Di saat rakan taulan sedang menelaah buku bukuan, aku pula sedang menyebok kan diri menelaah blog, twitter, facebook dan sebagainya. Di mana sifat kerajinan aku yang dulu bila tiba time exam aku pulun pulun bukak buku? Duhai diri , bangun la . kenapa lepu sangat ni. Duhai tuhan, berikan lah semangat kepadaku T___T


Seriously, aku tak tahu la tahun aku rasa slow sangat, rasa macam diri aku ni hmm nak bagi tahu pon rasa macam tak boleh nak ungkap kan .. Macam macam rasa ada. Marah, sedih, ketawa, hmm semuanya ada. Tapi, yang banyak nya ialah MARAH dan SEDIH !  Diulangi , MARAH dan SEDIH ! 

Apa lah nasib yang menimpa aku , lepas satu satu, seolah olah tiada ruang untuk aku bernafas. Aku sesalu sangat ada masalah dengan kawan, kemana saja aku p mesti ada masalah dengan kawan. Hmm Bila semua nu nak berakhir aku pon tak tau la.
Kadang aku fikir biar lah aku p jauh supaya aku tak sakit hati. Sakit hati. Apakah aku yang salah? Atau aku yang seharusnya dipersalahkan? Atau aku memang bersalah? huhh banyak beno salahnya. Act, dalam hubungan antara kawan ni kita perlu bertolak ansur. yeah bertolak ansur. TAPI! kalau sebelah pihak je yang bertolak ansur then yang sebelah pihak lagi ego keras kepala dll tu memang tak boleh lah.

Apa dapat ? habuk pon takda. Kawan kawan ni semuanya ada perasaan. Bukan berhati batu. Setiap kata-kata yang keluar dari mulut tu akan dibalas balik. Jangan terlalu lancang sangat sampai mengaibkan orang. Sorry aku bukan nak bertarbiyah and nak tunjuk yang aku bagus sangat kat sini.   Benda ni untuk aku jugak, untuk kita semua. Please jangan terlalu SELFISH !

If ada yang terasa tu aku mintak maaf banyak banyak la k. Ini blog aku and ini luahan hati aku and pendapat aku . So tak kisah la aku nak tulis apa kan? haha chill.. jangan berapi .. Allah tak sukaa :)
if benda ni tak boleh selesai jugak,aku dgn adik aku sorang lagi tu terpaksa berundur :)

nota kaki : nak nasihat boleh tapi ada caranya. jangan membabi buta. nanti diri yang merana .. (pan 2 kerat yang tak berapa nak jerat haha )


tq membaca .. datang lagi :)
No comments :