Wednesday, May 29, 2013

Review : Maybelline BB Stick

Assalamualaikum. 


lama dah haih tak menapak kat sini. blog ni pon dah macam usang je tak berupdate kan.  bukan tak da masa, masa tu ada cuma tak tahu nak bual kan apa kan. nanti merepek-repek orang meluat pula kan. so biar lah ada pengisian nya hehe. 

okay, aku nak review sikit pasal produk yang aku pakai kat korang. yaktu MAYBELLIN BB STIK. rata-rata makluk muka bumi ni tahu kan tentang kehadiran Maybelline BB Stik yang awesome ni kan. 





sebelum aku pakai Maybelline BB Stik ni , aku pakai BB Cream SilkyGirl. pon awesome jugak benda alah tu. tapi, ianya cepat habis sebab material nya jenis liquid. kalian tahu lah kan kalau jenis liquid ni memang cepat habis. lagi-lagi kalau terpicit banyak nanti terlebih pula kan. tak ke membazir nama nya tu -,-  




ni haa.. rata- rata kalian mesti pernah pakai kan. harga nya pon berpatutan. bawah rm20. tapi tak ingat pulak berapa harganya. -_-
dan sekarang aku dah beralih arah ke Maybelline BB Stick. Ianya best sangat bagi aku, bagi korang tak tau la kan. 





bagi yang berkulit putih memang tak nampak sangat la kan kita pakai bedak or apa-apa. tapi ia boleh memudar kan bintik-bintik hitam, bekas jerawat dimuka. aku kalau pakai benda alah ni memang tak payah dah pakai foundation wadeva yang mahal-mahal nu ha, sebab bagi aku  Maybelline BB Stick ni memang awesome la. 

just lukis-lukis , kat muka ja then sapu la guna jadi. ada yang nak guna span? itu terpulang, nak guna jari ka span ka wadeva, janji cantik! aku tak guna span sebab payah and leceh. guna jari pon boleh xD

lepas tu pakai la bedak tabur or compect. aku guna miami je ha. pastu celak, and glose. siap ! 



jumpa dilain entry ya. babai =)

# syuhada nasya 


6 comments :

Anis Athia said...

Anis guna bb cream maybelline.. Lepas ni nak try yg stick ni pulak la.. Hehehe

Lissa LaLissa said...

wahh.. lissa x pernah try pun.. pakai foundation biasa jea.. hee nk try jugak laa.. ^^

P U C A T said...

alahai.comel je die.
sweet :)

AiSyA LiEzA said...

leh cuba nnti ^^

Anonymous said...

berminyak x?nk try la

Anonymous said...

Kt dh beli.
Best!
Pakai dr kul 8 pg-5ptg,maintain..