Wednesday, May 1, 2013

Aku yang tak berapa nak kental

aku, yang tak berapa nak kental -.-


kenapa, bila kita dah mula rasa bahagia, mesti muncul sang derita? mengapa.. adakah aku tidak layak untuk mendapat bahagia itu? apakah itu takdir yang sudah tertulis disana? - siapa nak jawab semua persoalan ni? =,= 

terkadang, masalah timbul satu demi satu, ibarat sehari selembar benang lama-lama menjadi kain, je. harini satu masalah, esok satu masalah, luasa dua masalah, tulat tonggeng ahhhhh banyak nya masalah.

sukar nya untuk aku bernafas dengan tenang, baru nak lega datang balik. Ya Allah. betul kata mereka, bila susah cari Allah, mengadu pada allah. bila senang, leka.. takabbur. 

ya allah, sungguh tak kental nya aku. sungguh hina nya aku didepan mu. 

tapi, manusia mana yang tak ada rasa derita dihati. manusia mana! aku tahu, Allah uji aku sebab aku mampu menghadapinya. 

aku bersyukur jgak laa sebab apa yang aku ada ni sudah cukup untuk diri aku. TQ Allah. amin.


6 comments :

AiSyA LiEzA said...

setiap y berlaku ada hikmahnya :) jgn sedih2..kuatkan semangat.. :DD be strong... ^_^

Hijab Valley said...

Salam sister..jemputlah ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi dan GA jg sedang diadakn sempena pembukaan g shop ini. Jangan lupa follow ye.. :)

Terima kasih
~ Hijab valley ~
http://hijab-valley.blogspot.com

Lulla's said...

nak sponsor tak ?

http://theflickerdoodles.blogspot.com/2013/05/pencarian-sponsor-untuk-first-g-giveaway.html

Syahira Adisa said...

allah uji tanda dia syg kita. insyaallah. semoga dipermudahkan (:

Amirul Ramli said...

Setiap perkara yang berlaku pasti ade hikmahnya.. btw.. dekat mane tu? tasik ke? macam best je kalau lepak kat situ petang2. hehe

Mimie Najib said...

Allah beri ujian sebab dia sayang kita.. mmng kita rasa perit..perit sangat smpai kita rasa mcm tak mmpu nak hdapi.. tp dalam rasa perit tu, Allah kurniakan kita kekuatan.. =)