Sunday, January 6, 2013

Cuti semester yang paling bosan di alam semester !

Assalamualaikum !


ehem, ini adalah cuti smester yang paling bosan yang pernah aku lalui. macam yang korang tahu , mama and ayah aku niaga setiap petang dan aku as they daughter kena lah tolong dorang kat sana kan. ya, bangun pagi siap-siap kan barang niaga and petang pukul 3 macam tu  kami dah berangkat ke tapak niaga dah *ceh ayat nak gempak je ahha. kejadian tu berlangsung sampai lah ke petang. hati-hari kena ulang benda yang sama korang ingat tak penat ke? kena mengadap panas kuali, panas terik lagi. haaa dugaan-gudaan..


ya tuhan, memang lah panas neraka tuh lebih panas dari panas didunia, tapi kalau panas di dunia ni kita dah tak boleh tahan apatah lagi dengan panas di neraka? haaa

so, back to my story, hari ni aku tak tahu lah kenapa dengan aku ni. sebab selalunya aku tak macam ni. dah hampir 6 tahun aku tolong mama niaga ni tapi hati ni entah kenap rasa amcam bebal je kepala otak ni. semua benda tak kena.

1st, aku silap bagi kuih kat orang, orang tu nak kuih lain aku bagi kuih lain, sampai orang tu datang balik n kata "ehh adik, abg bukan nak kuih ni" haha lol.

2nd, aku salah kira.. ya allah, memang lah math aku kurang sikit sampai pakcik tu kata kat ayah aku "ehh dah besar pon tak reti nak kira ke haha " and ayah aku kata " dea tak reti kira ringgit-ringgit ni.. kalau ribu-ribu dea pandai la.. haha tengok ayah mengada tau! eee rasa nak tendang je balakang pakcik tu ku rasa tapi takpa, kesabaran aku masuh ada, karang hilang keayuan  aku pulak haha :D


ni gambar yang membukti kan aku niaga dengan penuh dedikasi tau tak haha ! dedekasi sangat sampai tersilap kita and bagi kuih :D

kat sekolah dulu math la musuk utama aku melain kan budak sekor tu yang salu sakit kan hati aku. so no wonder lah kalau setiap ujian aku akan dapat D or E belaka. haha but alhamdulillah lahh SPM aku lulus. haha.


10 comments :

wisata outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

a r i l said...

salam singgah!parents awak niaga ape?..huhu..:)

Syuhada Nasya said...

Aril : niaga kuih kampung je hihii

✿A I N A A✿ said...

wahh okay la tu tolong parents meniaga.. hehehe ena ni bila time cuti, tak tahu nak buat apa.. ayah bukan boleh jalan sgt, bz ngn orang nak kahwin.. hurmmmm

MiZ Rayy said...

hehee.. biasa la tu silap kira.. sy pnh masa kja kdai bunga dlu slh kira.. nsb baik mak cik tu ok, xmrh... haha..

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://wisataoutboundmalang.com/

Pecinta Sukan said...

as salam..singgah sini kejap..penat dah BW..haha..last2 jumpe org ipoh plak kan? haha..awk..saya jadik follower awk yg ke ribu riban nie..jgn segan2 mai usha blog saya keyh :)..follow sekali kalau nak!

ShuhaidaSaad said...

sambil menjual dapat makan kuih. sedap tu. syieda memang suka bab gitu. hahahaha *makan*

Prince of Noob said...

ala tomey tomeynya dia... done follow u dear - Noob

amer akat said...

Hi.. aslkum.. bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/