Monday, December 9, 2013

9/12/2013

Assalamualaikum.



tadi, chat dengan mama kat facebook. mama aku dah maju dh ada facebook haha. tanya mama masak apa, mama masak nasi carrot , ayam masak merah dan papadom. aaa kalau aku kalat rumah sekarang ni mesti bahagia dapat makan macam macam. T_T

rindu sangat. padahal baru empat hari lepas jumpa. empat hari lepas yaktu hari khamis aku keluar dengan ayah mama and adik adik. beli barang dapur untuk rumah sewa aku. 

tapi bila setiap kali jumpa ayah je mesti ayah cakap, bila Mirul (bf aku)  nak masuk meminang? bila nak kawen? suruh la Mirul masuk meminang cepat cepat. bapak aku punya excited macam dea pulak yang nak kawen kan.

aku baru 21, aku tak puas lagi nak menikmati bujang. aku belum dapat apa yang aku nak. impian aku dan cita cita aku. tak kan aku nak kawen dah?  mungkin sekarang aku kena ketepikan soal cinta dulu. takpa. itu semua demi masa depan aku. masa depan si dia. kalau ada jodoh tak kemana. mungkin lima tahun lagi. itu Tuhan punya kuasa. 

kenapa perlu tergesa gesa? 


2 comments :

ANa Ahmad said...

hehehe tahniah.... cepat2 kawen,, jgn lupa jemput kenduri ok hee :)
*melepas den.. hoho :D

syuk shusuke said...

jodoh kunjung tiba :D