Tuesday, October 18, 2011

kalau lah akuu.....

 Kalau lah aku kaya mcm dea..
Kala lah aku kaya aku boleh bayar zakat sendiri..bayar hutang kt bank(byar ptptn yg pnting) ayah x susah2 dah byar zakat tok aku :p ..  bli banda yg aku suka cam baju, kasot n segala bagai yg boleh merambangkan bijik mata aku.. aku boleh makan apa yang aku suka tiap hari.. aku boleh beli kereta besar.. beli rumah sebesar alam.. bukak spa or salon sendiri(itu mesti).. tolong famly law dorang susah.. amik owg gaji tolong mama ayah niaga.. p melancong dgn famly n dgn owg yg trsyg.. bawak mama ayah p haji.. happy kan dorang.. bersedekah utk ank yatim piatu n owg tua tua.. waaahhh best giler kn law cm tuh..

 tp.. itu hanya angan2.. x mustahil kan angan2 tu boleh menjadi kenyataan if ada usaha :)  hidup ak skrg pn ok
, walaupn x kaya tp ak happy dgn ap yg ak ad skrg nie.. kasih sayang tu mencurah2  mcm duit bertaburan dr langit.. kiranya idop ak nie dpenuhi dgn kasih syg.. So kita x sepatotnye mengeluh dgn ap yg kita ada(wlaupn ak salu jgak mngeluh hehhe).. bersyukerla bd allah sb dea lah kita dpt mnikmati hidup nie.. kaya or miskin tu same je.. yg penting hati :)



Kalau lah aku cantik meletop macan dea


kalau lah aku ni cantik, meletop n bergaya cm heliza kn bagos... tgok muka dea wahh halus nya kulit.. putih nye... xde cela n jerawat langsong.. gile best kot dpt kulit muka cam dea.. hidup happy je.. ramai owg suke.. ramai owg syg.. ramai yg bg perhatian.. fuhh.. mata dea mggoda.. bulat nk mampihh.. comel gilaa.. p mna2 pon owg asik pndang jer.. pakai ape pon cntik n kena je dgn dea.. huhu knape la aku x mcm tu kan.. kanape la ak mcm nie kan...hehehehe..acctually, heliza adalah idola aku..
memang aku nk jd mcm dea tp bla dpk kn blik buad ap jd dri owg..
tu hipokrit nme nye...
jd dr sndri suda..







cntik kn??





alaaaa bnda2 cm nie bkan aku sorang je yg pnah pk... korang pn same jgak kan... hehehhe
tp kita kna lah bersyukur dgn ap yg allah bg kt kita... mgkin kekurangan kita pada paras rupa tp klebihan kita pd bnda laen lak an... so brhenti la nk jd owh laen.. allah jd kan kita dah sebaek2 rupa.. knp kta nk mempertikai kn kejadian dea??? nsib baek la ak cpt sedar... 


4 comments :

azrinna said...

Semua orang cantik dan ada kelebihan masing2.

Schajar McFlurry said...

suke heliza helmi jugak! dye sangat comel...

btw, suke lagu blog ni =)

Not so Randy said...

betul..syukur lah.. =p

faiz said...

follow blog saya ni jugak jomwayangku.blogspot.com